Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Ny kamera på vintagemässa i Malmö!

 
Min första bild med min nya kamera, tagen ut över det skånska landskapet genom bussfönstret någonstans mellan Lund och Malmö.
 
 
 
Och här har vi den. Min allra första systemkamera, en Nikon D3300 med tillhörande 18- 55 mm,  och 55 - 300 mm objektiv. Efter en del provande och dividerande med kunnig personal på Mattssons foto i Lund kom vi fram till att detta var ett bra alternativ för mina behov och plånbok. Äntligen är ordningen återställd och jag kan fotografera igen. Åh, jag känner mig så nöjd och glad och lusten i största allmänhet har återvänt..ha ha. 
 
 
 
Sen fortsatte kameran och jag att vänja oss vid varandra på vintagemässan på Folkets Hus i Limhamn. Min kusin Pernilla och jag möttes bland fantastiska klänningar, smycken, möbler och andra retroprylar som fick oss att gå omkring med ett leende på läpparna och som däremellan formades till nostalgiska uttryck och läten. För oss som är uppvuxna på sjuttiotalet med stråk av sextiotalsinfluenser i inredning och mode fanns det en hel del att känna igen.
Och jag hade naturligtvis tankarna på mitt och Charlottes lilla café och fick en hel del inspiration med mig hem.
 
 
 
 
Kusinen köpte en fin skolplansch och två klänningar i retrostil. 
 
 
 
Kaka på Kaka - ett av mina favoritcafeer - fanns på plats med hembakade kakor som smakade underbart efter någon timme spatserande på mässan. 
 
 
 
 
Klassiska syltkakor, schackrutor och gaffelkakor i fina burkar. En stycke svensk kakhistoria.
Gillar duken! Underbar!
 
 
Och här sitter jag och småpratar med personalen på Kaka på Kaka samtidigt som vi dricker kaffe i små fina kaffekoppar och äter god kanelbulle och morotskaka. Är ni i närheten av Limhamn i Malmö tycker jag ni ska ta en fika hos Kaka på Kaka!
 
 
 
Lämnade mässan mätta och nöjda för att fortsätta vår färd ut i lördagskvällen, men det får jag berätta mer om senare. Nu ska jag resa mig från köksstolen innan jag växer fast här bland alla kameramanualer och förpackningar. Det finns en hel del att lära och sätta sig in i,när man köpt sin allra första systemkamera minsann. För övrigt ska jag ägna denna blåsiga och gråmulna söndag till att skapa ordning och reda i lägenheten. Här finns nämligen mycket att önska. Alltid skönt när man får undan de där plåtterhögarna och dammråttorna som lurar i hörnen.
 
Hörs igen.
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Åh vad skönt att du äntligen blivit med kamera igen:--) Det är klart att du måste ha en systemkamera så duktig du är på att fotografera. Jag skulle också gärna vilja he en men jag är osäker på om jag skulle orka släpa med mig den. Jag är lite lat...

Kram
Svar: Man får ha en stoooor väska, så går det😊 Tack snälla du, jag är så nöjd med mitt köp!
Må så gott!
Kram!
cecce
Kommentar postad
Så mycket retro....Kram Anette
Anonym
Kommentar postad
Hm....får ju hoppas det inte blir färre foto på dig nu...trevligt o vila ögonen dig...
Kommentar postad
Fina bilder
jag har en nikon med men tyvärr blir det inte mycket fotande:)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben