Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tipsar om bakböcker, god choklad och blickar tillbaka på en allmänt skön dag.

 
Igår, efter arbetsdagens slut, begav sig jag och mina kollegor en runda ner på stan (Lund) för att inleda helgen med en liten afterwork. Ett underskattat sätt att avsluta en arbetsvecka tycker jag. Vi boder göra sådant oftare mumlade vi allihop innan vi skiljdes åt för att fortsätta fredagsmyset med våra familjer.
I alla fall. Innan vi slog oss ner på Godset för att svinga ett glas rött (eller två) tog vi rundan in om den stora bokhandeln på hörnet vid gågatan/Stortorget. Lisbeth hade ett ärende dit och jag passade på att spana in avdelningen bakböcker.
 
Hittade dessa två böcker som jag gärna skulle ha hemma i kökshyllan. Boken Gofika, har jag länge tänkt köpa, med recept från Olof Viktorscafe av bland annat Jan Hedh. Många bra och klassiska recept på gokakor. Boken nedan är ny för mig, men skulle kännas som ett bra köp, med tanke på att många mer och mer övergår till att äta gluten, mjölk och sockerfritt. Kan vara kul att kunna servera goda kakor som är tillgängliga för alla oavsett allergier eller mathållning.
 
 
 
Sedan blev det en runda in på Ahlgrens Konfektyr (älskar den butiken) för att botanisera, lukta och känna på alla burkar, askar och förpackningar med kvalitetslakrits och choklad. Ett underbart nöje kan jag medela. Med mig följde denna gången en nyutkommen choklad från Malmö Chokladfabrik. Ekologisk mörk choklad med chili! Smakade fantastiskt till ett glas vin.
 
 
 
Här ser ni mina kollegor, afterworkgänget. Denna bild är dock från i måndags när vi var i Halmstad.
I går anslöt sig ävven en kär kollega som tyvärr inte jobbar hos oss längre på grund av nedskärningar. Trist. Han är saknad och är en given deltagare på våra afterworkträffar,
 
 
 
Efter festen....
 
 
Senare på kvällen cyklade jag och Lillan hem till Carina för att käka världens största ostbricka. Carina har nyss fyllt femtio (vilket man aldrig skulle kunna tro) och fått ost och vin av sina arbetskollegor i present. Jag och Åsa fick äran att hjälpa henne äta av alla godsakerna. Tack Carina!
 
Bilden ovan är tagen vid klockan tjugo och jag är fortfarande förundrad över hur ljust och varmt det är ute, trots den sena timmen. Otroligt uppiggande!
 
 
 
 
Och nu har det hunnit bli lördag och jag sitter här vid köksbordet (det är ofta här jag sitter och skriver mina inlägg), i skön tystnad och egentid och njuter av att ha en hel orörd dag framför mig. Mina två yngsta blir om några timmar hämtade av sin pappa. Jag och studentsonen ska ut i lördagsvimlet för att köpa en ny dator (till sonen). Så är planen så här långt. Känns som en god sak att strukturera upp tiden (trots lördag) för att fokusera på rätt saker. Jag vill ju göra mer av det som får mig att må bra. 
 
Önskar er alla en fin och skön lördag.
Hörs snart igen.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Nja har en bit kvar innan jag får göra sånt :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben