Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I blickfånget.

 
Bakorm: Patisse/Önska
 
 
I mitt blickfång denna måndag. En fyrkantik bakform från Patisse som jag köpte i lördags då jag var i Önskabutiken på Caroli i Malmö. Är svag för bakformar som ni vet och den fyrkantiga veckade formen inbjöd till köp. Finns en avlång också som tyvärr var slut, annars hade jag köpt den med. Blir många fina pajer i den såsmåningom.
 
En Nybro Glasvas med rosa tulpanknoppar och en icke-undanplockad adventsljusstake gör bakformen sällskap på köksbordet. En färgglad oordnad blandning av det som är mitt. Något nytt, något gammalt, något gott. Fördelen med singellivet är att jag kan ha det som jag vill, köpa det jag behagar och ägna mig åt hejdlös bakning...ha ha. Och ingen klagar. 
 
En något gråtrist måndag har förflutit och jag har ägnat mig åt gatlopp i regnet, kommit med andan i halsen till ett utvecklingssamtal, chattat med dottern i Tyskland, betalat räkningar och ombesörjt viljor och läxor och annat som hör moderskapet till. Ett späckat schema men ändå. Givande. Förnöjsamt. Tacksamt.
 
Dottern har förresten startat en blogg från sin utbildningsort i Tyskland. Kika in och säg hej, så blir hon säkert glad. Kommentarer på tyska ger pluspoäng!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
paj är gott