Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mustig kycklingsoppa med kokos och lime.

 
Onsdagskväll. Lillan har somnat i soffan invirad i den dimrosa filten jag köpte på Hemtex någon gång i höstas och här sitter jag bredvid, kollar förstrött på tv och redigerar bilder och försöker hitta receptet på den kycklingssoppa jag gjorde i lördags.
 
Det har varit en behaglig dag då himlen varit klarblå, vinden kall men hoppfull och dunjackan bitvis för varm. I alla fall under den snabba eftermiddagspromenaden runt byn, då jag mellan vägkorsningarna befann mig halvspringande brevid Lillans febrila trampande på cykeln. Samtidigt tragglade vi digital tid  och försökte på alla sätt och vis förstå att kvart i åtta är samma sak som 07.45. Inte helt enkelt det där med timmar och minutrar och hur det hänger ihop.
 
 
 
Men nu till kycklingssoppan. Jag fortsätter mina försök att utveckla vardagsmaten som alltsom ofta tenderar att bli en fantasilös historia. Men denna kycklingssoppa blev en favorit hos såväl tonårsgrabbar som hos Lillan. Hittade receptet på Bong - toach of Tastes hemsida.  Kycklingsoppa med kokos och lime - innehåller ingen mjölk eller grädde vilket är perfekt då en av sönerna äter mjölkfritt.
 
Som vanligt har jag svårt att hålla mig strikt till ett recept. Så även denna gång. Jag bytte ut champinjoner mot purjolök, toppade med persilja och kryddade med gurkmeja för färgens skull. Soppor kan man göra lite hur man vill med tycker jag.
 
Här är i alla fall receptet:
 
Kycklingsoppa med kokos och lime 4 port
 
250 g kyckling, skinn och benfri, strimlad
100 g champinjoner, färska i kvartar
msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
stånd broccoli, färsk i små buketter
10 cm citrongräs, grovt krossat
msk ingefära, färsk riven
msk vitlök, riven
dl kokosmjölk
msk fisksås
msk strösocker
msk lime, pressad
tsk chili, röd finhackad (ta den mindre mängden om du inte vill ha soppan så stark)
msk rapsolja (att steka i)
 
Gör så här:
Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull.
Bryn kyckling och svamp i några minuter.
Tillsätt citrongräs, vitlök, ingefära och chili, slå till sist på kokosmjölk och fond.
Låt soppan koka sakta i ca 10 minuter och tillsätt sedan broccolin. Koka ytterligare 10-20 minuter.
Smaka av soppan med fisksås, socker och lime.
Plocka upp citrongräset och servera soppan i varma tallrikar.

 
Servera gärna med nybakat bröd och en god bit ost!
Lycka till!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Mmmm det lät som en god sopp. Ska det vara soppa ska det vara en mustig en.....Kram Anette
Kommentar postad
Mumsigt!
Det receptet blir jag sugen på att testa :-)
Som du säger så tenderar vardagsmaten bli en fantasilös historia... vardagslag är trist så man behöver lite nya recept ibland :-)

Ha en fin dag!
kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben