Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man manifisterat och fotograferat och härbärgerat i ett adventsmysigt Stockholm.

 
På grund av mycet dålig uppkoppling här på SJ.s snabbtåg får det bli bilder redan visade på facebook och instagram från helgen som nyss passerat.
 
En helg som innehållit så mycket viktigt och fint i decembermörker och kyla. En minst sagt vacker promenad hand i hand genom trånga passager i Gamla Stan under gårdagseftermiddagen, då adventsbelysningen glimmade mellan fasader och folk och lyste över julmarknaden med de små träbodarna på torget. Åh...ville liksom bara boa in mig i julstämning och glöggfryntlighet och låta julen ta sitt grepp på allvar där och då. Vi värmde oss efter promenad och deltagande på manisfestationen mot neddragen assistans, med irish coffee på ett mysigt pubcafe vid Järntorget och försökte smälta alla intryck. Inte minst från den viktiga manifestationen, som samlat över femhundra personer och som också var målet för dagen. Jag hade fått uppdrag att stötta upp med fotografering medan H utförde sitt jobb med dokumentation, intervjuer och filminspelningar. 
Med stelfrusna fötter och simmigt hjärnkontor var det skönt att slå sig ner och sluta händerna kring glasen och låta värmen sprida sig i kroppen. 
 
 
 
 
Och här: En bild på maten jag blev bjuden på när jag anlände tlll H i fredag. Smör- och gurmejaslungad spätta med räkor och rostade rotfrukter. Vad säger ni nu då? Dessutom med hur mycket majonnäs jag ville...haha! Mmm...mat smakar så mycket bättre när man är två. Tack för en mysig helg!
 
 
Som sagt: Helgen har passerat alldels för snabbt och utanför mitt fönster här på tåget passerar vintermörkret revy, upplyst med gatlampor i fjärran från småsamhällen jag inte vet namnen på. I ärlighetens namn vet jag inte vart jag befinner mig överhuvudtaget men skulle gissa någonstans i trakterna vid Hässleholm.
Tänker att jag får återkomma till helgens bravader senare i veckan då internetuppkopplingen är på min sida för
 om en stund är jag förhoppningsvis hemma och kan summera helgen tillsammans med barnen, som liksom jag har upplevelser att dela. Två veckor kvar! Kan det stämma? Sen är det jullov. Tiden går fort när man har trevligt minsann och vi längtar och väntar, precis som ska i adventstider.
 
Hoppas ni alla haft en riktig skön helg!
 
Kram Cecce
 

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben