Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Sommarliv!

 
Det blev en paus här inne. Längre än vad jag tänkt mig, men jag har helt enkelt försvunnit in i sommar, sol, hav, strand och umgängen. Fantastiska dagar helt enkelt. Utan dator. Utan barn. Utan avbrott för vardagliga aktiviteter.
 
Jag och H har tillbringat våra dagar i nordöstra skåne, bland annat i Åhus där jag nu visar bilder ifrån. Vädret var av typen svensk sommar, dvs en blandad kompott av sol och moln och någon regnskur här och var, men mest sol.
Vi var dock tämligen ensamma på den vita och breda sandstranden. Nåja...så när som när vi somnade på vår utlagda filt i eftermiddagssolen för en tupplur under blå himmel och vaknade upp på en strandfotbollsplan med en tillströmmande publik vid strandgräset...haha! Lite chockartat och vimmelkantigt insåg vi att vårt val av viloplats helt plötsligt hade förvandlats till en spelarena och försökte obesvärat ta oss därifrån. Gick sådär, kan man säga. Det var i alla fall skönt så länge det vararde.
 
 
 
Vackra Åhus!
 
 
 
Man kan ju inte vara i Åhus utan att äta glass. Här kan man snacka om EN skånsk kula! Gillas!
 
Förutom att vila och sola på stranden har vi besökt nära och kära i familjära stugor och gårdar. Som här i vackra Yngsjö där vi tillbringade kvällen med att äta gott tillsammans medan himlen skiftade från blått till rosalila och solen gick ner bakom stolt tallskog. En mysig kväll med härliga människor.
 
 
En kväll av många där jag lärt känna en del av H.s stora familj. Ska visa er lite fler bilder senare även om jag varit sparsam med att dra fram kameran i tid och otid. Kan vara skönt så ibland.
 
Nu sitter jag här i förnatten och väntar på mellansonen som är hos en kompis. En moders lott det där - att vänta på hemvändande söner/döttrar i natten. Försöker låta bli att plåga med När-kommer-du-hem-sms...haha! Jag vet. Jag kan vara ganska jobbig där det kommer till sånt, men jag har svårt att låta bli.
Lillan har kommit hem från en rolig ägervistelse och H har lämnat för en veckas arbete innan vi sammanstrålar och fortsätter semestervarandet i slutet på nästa vecka.
 
Vad mer då?
I morgon ska jag ägna mig åt bakning och packning inför söndagens avfärd mot Stockholm och skärgårdsliv. Ska bli spännande att se hur den veckan kommer bli.
Lovar bli bättre på att mata min lilla dagbok här och förhoppningsvis serva er med några av mina bakalster. Jag ligger inte på latsidan där, även om det inte märks här och blir en hel del väl beprövat. Men ändå. Fler sommarrecept till goda fikastunder hoppas jag på!
 
Nu mot sängen!
 
Kram Cecce 
Anonym
Kommentar postad
Åhus är vackert och glass på torget gott! Jag är i dom trakterna på semester nu 😊

/Eva N
Svar: Men vad synd att jag inte är kvar i trakterna då:-) Då hade vi ju kunnat ses! Kanske en annan gång! Njut av skåne:-)Kram!!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben