Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har den finaste midsommarstången!

 
Har ni sett? Den finaste lilla midsommarstång som H knåpade i hop under gårdagseftermiddagen medan jag bakade tårtbottnar. Tror aldrig jag haft någon bordsmidsommarstång förut men OM jag haft, är denna den i särklass finaste. Ganska fyndigt tycker jag. En liten murgröna, några blomsterpinnar, nyplockad strandråg, fingerfärdighet och lite fantasi är vad som krävdes för skapelsen.
 
 
 
Nedan: Bilder från i gårdagsmorse då vi käkade frukost nere vid bryggan. Man skulle kunna säga lugnet före stormen, då vi här i söder fick uppleva värsta åskovädret sent i gårkväll. Kanske inte helt oväntat ändå, då värmen var slående under dagen och inte en vindpust över horisonten.
Hur som helst en fantastisk stund att möta dagen vid vattnet med baugetter, kardemummakaka och jordgubbar tillsammans med någon man tycker om. Delad glädje...dubbel glädje.
 
 
 
 
Och nu sitter jag här. Ensam vid köksbordet och väntar på att mina scones i ugnen ska gräddas färdigt lagom till resten av familjen slår upp sina blå. Har lyckats boka tvättid (den enda som fanns) tidigt i morse och var av den anledningen uppe redan klockan sex. Sådant kräver scones!
 
Om en stund väntas full rulle i huset då det ska sviras om till midsommar. Färden går sedan norrut mot midsommarfirande med syskon och syskonbarn. Håller tummarna för vädret och att vi får en minnesvärd midsommar! Så. Dags att sätta sprätt på denna midsommarafton.
Önskar er alla en underbar helg och....
 
....en riktigt GLAD MIDSOMMAR!!