Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man söker sig mot drömmen om skånelängan och havet.

 
Havet! Detta underbara.
 
Igår åkte jag och min käraste Emma ner till Skarviken, strax utanför Ystad i ett ärende. Vi skulle hem till Catarina dit Monica från Falköping kommit på besök för att serva oss på det funktionsmedicinska planet. Om det finns det massor att berätta men väljer att låta bli. För nu.
 
I stället visar jag bilder från denna underbara plats, där jag utan tvekan skulle kunnat flytta hem på studs. Catarina bor fanatastiskt vackert vid havet i en skånelänga - precis så som jag själv har en dröm om att få bo.
 
Det  var skönt att få komma till havet, vidderna och vinden, vila kropp och själ  efter helgens upplevelser, som fotvivelaktigt hänger sig kvar... 
 
Ja, ni ser ju.
 
 
 
Vildsvinen sprang fritt ute på kullarna. En syn som för mig är ovanlig- har faktiskt aldrig sett vildsvin i naturen förut.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Inne  var det stilla och tyst även om vindens och havets brus anades bakom de tjocka stenväggarna.
 
 
 
En fin och upplyftande tur som gav både mig och Emma tid för umgänge såväl som påfyllnad i energidepåerna.
Ystadturen slutade hemma med kvällsmat framför tv:n och några avsnitt av Greys Anathomy - en serie vi följer tillsammans innan vi stupade i säng någonstans vid midnatt.
 
 
 
Alltså blev det inte mycket tid över vid datorn under gårdagen. Inte heller idag, då jag  hunnit med både frukost och lunch, matvaruinköpen inför påsk, (nåja....en del av dem i alla fall) och ska nu ta tag i påskäggen som ska fyllas. Det råder ingen direkt synbar stress här vid köksbordet, även om min otillräcklighet gör sig gällande inombords. Tyvärr en känsla jag bär med mig och som liksom är svår att tvätta bort. Antar att jag inte är ensam i kvinnovärlden om detta, men nog så frustrerande tröttande tillstånd.
Jag andas djupt, vilar blicken mot de vajande trädkronorna utanför och tänker att det är så onödigt. Det blir ju påsk ändå. Oavsett om fönstren är putsade och påskäggen halvfyllda. 
 
 
I kväll ska Emma och jag fortsätta vår inslagna umgängesbana och gå på en studentföreläsning med Tomas Eriksson som skrivit boken Omgiven av idioter - en läsvärd och intressant bok. Och så ska jag hämta hem H som kommer under kvälen för att fira påsken i skåne med mig. Yes! Det blir great!
 
Kram Cecce
 
 
Kommentar postad
Vackra bilder men de där vildgrisarna skulle jag inte vilja springa på. Kram Anette
Svar: Nej..de är tryggast att ha lite på avstånd:-) Kram!!
cecce