Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Genom nygamla trakter, drömmar och svärmerier.

 
Vackra vyer!
 
 
Höganäs och Strandbaden - mina barndoms vyer och trakter. Och så fåren som andas barndom och landsbygd.
 
 
 Denna helg har inrymt så mycket varmt och mjukt.
Vi har varit hemma i mitt barndomshem och hälsat på mormor och morfar, tagit omvägen genom Höganäs och bekantat oss med nygamla trakter, byggnader och stränder. Vi har ju på sätt och vis gemenamma rötter här - jag och H - och det är roligt att kunna återuppliva delar av dem tillsammans. Tänker att jag någon gång skulle vilja flytta tillbaka hit och drömmen om ett hus vid havet, gärna vid foten av Kullaberg, tränger sig obemärkt på, och blir tydligare ju längre upp mot skånes västkust vi kommer.  
 
Och så har vi varit på kalas hos syster och svåger, vars får ni ser stirra på er på bilden ovan....haha! Kusin B fyller hela tolv år och har firats med årets först grillning i kåtan där värmen från grillstaden spred sitt sken medan hamburgare och korvar intogs med god aptit. När glöden slocknat och kalaset flyttade in i salongerna, blev vi serverade svulstiga semlor som inramades av tonerna från schlagerfestivalen. Bara trevligheter alltså!
 
Vad mer då? Jo..vi har fikat på två skånska favoritfikaställen  och trotsat gråväder och kyla med varmt kaffe och goda bakelser och tanken och drivet efter mitt eget lilla fikaplace väcktes obönhörligt till liv mellan tuggorna. 
Således drömmar om hus vid havet och ett kafe därtill efter helgens utflykter och utsvävningar. Inget nytt eller konstigt med det. Och H står ut med mina svärmerier och skyddar mina drömmar med hummanden och nickningar och serverar små lösningar på vägen. Hur lyckligt lottad är jag inte?
 
 
Men nu mina vänner ska denna drömmerska hoppa i säng: Ny vecka stundar. Jag är redo. 
 
Kram Cecce