Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Delikata dagar med två aborrar, en båt och ett ostmakeri.

 
Det blev lite tomt när de åkte - min duktiga konstnärskusin från Småland med sin fina familj. Vi fick ett knappt, men synnerligt mysigt dygn tillsammans med en morgonprocedur som innebar upptagande av det fiskenät  som min morbror lagt ut kvällen innan och som bringade in en hel del fisk. Vad sägs om två stora aborrar om cirka ett halvt kilo vardera. Men åååhhh...kan ni tänka er vilken middag det blev senare på kvällen? Delikat. Helt utan E-nummer och tillsatser. Bara ren och skär aborre med knaperstekt bacon och en massa dill. Som sagt, delikat.
 
 
 
 
 
Mer båtturer blev det under eftermiddagen och såsmåningom, efter kusinfamiljens bortfällande tog Emma, H och jag oss en tur till sköna Vaxholm...
 
 
 
....för att strosa omkring bland pittoreska butiker och små gränder och käka glass, så klart. I Vaxholm finns världens godaste glass!
 
Dagsturen bar vidare med färja ut på Rindö. En färd värd sin lilla tur på grund av ett ostmakeri och kafe som bland annat tillverkar en ost med rålakrits. Ja, ni läste rätt. Ost och lakrits är en ekvation som också går ihop minsann och som senare avnjöts tillsammans med ett glas rosevin, norska knäckebröd, choklad från Malmö Chokladfabrik och ett gäng ekologiska vindruvor. 
 
Ostmakeriet på Rindö är värt ett besök om ni har vägarna förbi.
 
 
 
 
Och här: En bild på vår formidabla abborrerätt signerad Emma och H.
 
 
 
Vad mer finns att berätta?
 
Ja....vi fortsätter njuta av solen, som faktiskt visar sig här ute vid Stockholmskusten. Ren och skär njutning i form av morgonpromenader, bad från bryggan (gäller dock bara vissa), kaffepratstunder, goda midagar och annat trevligt. Nu kallar kapten morbror att båten väntar, så hej på ett tag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Woooo så underbart & vackert ... ❤️
Nu blev jag sugen på Aborre hihi
/Kram