Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Fulländat. Hej sommarlov!

 
Äntligen! I dag kan vi titulera oss sommarlovslediga alla skolpliktiga i familjen. Nåja...kanske inte riktigt då jag har några arbetsdagar kvar, men sommarlovskänslan är påtaglig i kroppen i kväll. Tröttheten - den stora sköna som alltid infinner sig när man går på ledighet - sköljde över mig under eftermiddagen och föranledde en timmes sömn. Bara så där.  Men sååå skön.
Sedan dess har det varit svårt att få något vettigt gjort, what so ever, och jag har mest gått runt i cirklar och inte vetat var jag skulle börja. Med packning inför morgondagens Stockholmsresa? Med iordningställande av mitt eftersatta hem? Med en motionspromenad i solen? Med övningskörning med sonen? Med tvätten? Ja....valen är många och tillslut förbarmade jag mig över tvätten och packningen. Bra första sommarlovsgöra tycker jag ändå.
 
Som ni ser av bilderna fick vi en riktigt fin avslutningsdag utomhus. Solen sken ikapp med elevernas nervositet inför sånguppträdanden, den påtagliga högtidsstämningen och med sorgen över att skiljas åt för vidare färd ut i sommar och destinationer.
 
Och nu så vill vi äntligen sjunga att sommaren är vår!
 
 
 
Jag spelade till sångerna som avlöste varandra och steg mellan huskropparna mot sommarskyn...
 
..och däremellan drack vi kaffe och mumsade i oss....
 
 
...jordgubbstårta så klart. Vi bakar alltid Pinocciotårta till avslutningen. Den är både lättbakad och god!
 
 
 
 
Vackra rosor som jag fick med mig hem!
 
Hemma fortsatte firandet med svenska, färska jordgubbar och avslutningsdagen var fulländad!
 
Nu sitter jag här i förnatten och känner mig nöjd. Nöjd över att har rott i hamn ännu en termin och över att blicka fram emot sommaren. Den bästa tiden är ju nu. Just nu. När allt ligger orört och framför och lockande.
 
Hej, sommarlov!
 
Kram Cecce
Y
Kommentar postad
Somrigt, härligt och gott! Precis som det ska vara, du är bra på det! Har du testat med Passionsfrukt på tårtan? Om inte, så gör det och ta den till himmelska höjder! Ha det gott i storstan! Kram!
Svar: Aha! Vilket bra tips:-) Tack!!
cecce
Kommentar postad
Wooooooooooo underbart ... ❤️
Sommarlooooooov/Kram