Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man funderar på midsommartårta och går på sommarlov!

 
Har börjat fundera på vilken midsommartårta som jag vill baka till midsommarafton och det lutar så klart åt en jordgubbstårta. En klassisk midsommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde är aldrig fel, men det är alltid spännande att testa något nytt. Förra året bakade jag den här mandelmarängtårtan som är både lättbakad och god. Här kommer receptet i repris om det är någon som vill baka:
 
Mandeltårta med jordgubbar!

5 äggvitor
½ tsk citronsaft eller ättikssprit
3 dl strösocker
1 ½ dl sötmandel, finhackad
2 msk maizena majsstärkelse 

Fyllning
3 dl vispgrädde
5 dl jordgubbar, färska

 

Garnering
ca 2 dl vispgrädde
ca 50 g mörk choklad, smält
florsocker
jordgubbar (eller andra bär)

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 180 grader.
Rita ut tre rundlar på tre bakplåtspapper med hjälp av en tallrik, 22–24 cm i diameter.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett fast skum, bunken ska gå att vända upp och ned. Häll i sockret lite i taget och vispa på låg hastighet.
Vänd ned den hackade mandeln och maizenamjölet. Bred eller spritsa ut smeten i de mallade rundlarna.
Grädda en botten i taget i nedre delen av ugnen i 15–20 min eller tills bottnen har fått bra med färg. Låt dem svalna.
Vispa grädden och bred på en av bottnarna. Skiva jordgubbar och fördela över grädden. Lägg på nästa botten och gör samma sak. Lägg på den sista bottnen.
 
Garnering: Spritsa mörk choklad över den översta bottnen. Låt den stelna och spritsa vispad grädde längs med kanten. Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. Pudra över florsocker och lägg en fjärdedels jordgubbe i varje gräddtopp.
 
Tips: Byt ut vispgrädden mot havre-soyagrådde och du får en både gluten-och mjölkfri tårta till midsommar!
 
 
 
 För övrigt fortsätter sommaren och under eftermiddagen angör jag min sista arbetsdag och går på efterlängtat sommarlov! Hurra!! Bilderna är från i mitten på maj då jag och H var ute på Långa Bryggan här i byn, solade och tog en fika längst ut på bryggan/Kallbadhuset. En härlig dag! Tänker att det kommer komma många sådana dagar framöver vilket får mig att le vid bara tanken. Det är bara så tillfredsställande!
 
 
 
 
Så idag jobbar jag. Kramar kollegor. Säger hej då till kontorsstol och lämnar jordgloben ensam kvar på mitt arbetsbord. Tvättar. Handlar. Fixar och donar inför H:s ankomst i kväll då vi sammanstrålar här för midsommarfirande och en veckas semester tillsammans. Prognosen är god med andra ord och jag motar bort eventuella stråk av stress som så ofta tendera att uppkomma i kroppen även med ett förestående sommarlov, innan jag varvat ner ordentligt.
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Ha en underbar sommar och njut av att vara ledig!
Kommentar postad
Härligt ned sommarlov. Ibland önskar jag också att jag haft uppehållstjänst men det gar jag inte och får vara glad över min semester. Njut av ditt lov. Kram Anette
Kommentar postad
Woooooooo vilken underbar Tårta 💕 ...
/Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben