Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man tar vara på stunderna och ger utflyktstips i sommarsverige.

 
Firar nationaldagen här inne med bilder från vackra Mölle som jag och H besökte i lördags. En av de vackraste platser jag vet beläget  inte så långt från mitt barndomshem. Väl värt att återvända till är Mölles krukmakeri och kafe med god mat i mysig miljö och en liten butik med vackert hantverk!
 
Här åt vi lunch och solade oss i kapp med blommande rhododendron, lupiner, vindruvsrankor och andra exotisk vegetation. Lite medelhavskänsla faktiskt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen bar det iväg ner mot hamnen! 
Den stora vita byggnaden till höger i bilden nedan - Grand Hotell i Mölle där jag en gång firade min studentbal.
Nostalgi.
 
 
 
Bedårande!
 
 
Hej då Mölle för denna gången!
 
En av de många fina dagar som förlöpt denna helg. Och det är inte klokt vad man hinner med under lediga dagar. Vi är ganska bra på det...H och jag...att ta vara på stunderna och hitta njutbara platser att andas och vara i. 
 
Idag har jag dock försökt göra lite nytta på hemmaplan och äntligen tagit tag i baket av biskvier och andra överhängande bakverk. Jag laddar nämligen för ett kommande sommarkalasnågon fyller jämt. Firas bör det som firas kan och jag tänker att det är ett bra tillfälle att träffas. Släkt som vänner, nya som gamla.
Alltså har jag bakat ca 70 biskvibottnar som sedemera fyllts med blåbärssmörkräm och toppats med choklad. Känner mig ganska nöjd med det tilltaget.
 
Regnet smattrar mot fönsterrutorna och sommarens första åskoväder väntas in om en stund. Min planerade cykeltur till jobb i morgon bitti känns just nu inte så lockande....haha!
Hur som helst ska jag hoppa i säng för lite sömn innan ordningen återställs etfer långledighet och utsvävningar. Än är inte sommarlovet här även om känslan har börjat inplantera sig i kroppen.
 
Kram Cecce