Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När april övergår i maj.

 
Började självaste dagen Valborg med att  fylla köket med mjöldamm och smörkladdiga ytor och utvecklade såsmåningom fram en doft av nybakade kanelbullar. Men åååhh.... är inte det lycka så säg?
 
 
Valborg, som spenderades i efterdyningarna av en hejdundrande 50 årsfest x 2, fortsatte sedan med en stunds vila i solen på Hötorget, innan målet för kvällen - Valborgmässofirande tillsammans med H:s kusin och familj tog fart. Platsen för firandet var koloniområdet vid Roslagstull där kusinen och H har en liten kolonilott ihop. Ett underbart ställe, där kreativitet blandas med odlingar av allehanda slag. Nu - lite kargt i väntan på att grönskan ska anfalla oss, men nog så vackert.
 
 
 
Vårelden -  vars rök steg i skyn i takt med tonerna av vårsånger från koloniala sångare. Sången var vacker och elden var.....rökig...haha! Stundtals mer rök än eld men ändå. Det hör ju till. Och som ni ser sken solen in mellan grenar och ris och gjorde våren närvarande.
 
 
 
 
Små grusgångar..
 
 
...och pyntade träd...
 
 
Det är nu det våras för trädgårdsarbete...
 
 
...men även grillning!
 
 
 
Premiärgrill!
Korvar och kött med potatissallader där till! När solen gått ner åkte dunjackan på....brrr! Lite kyligt än, men snart...mycket snart är de ljumma vårkvällarna här. 
Vilken härlig plats att fira valborg på!
Kvällen fortsatte sedan hemma i lägenhetsvärmen hemma hos A med familj. Varmt kaffe,te och för dagen bakade bullar avnjöts medan april övergick i maj. 
 
 
Så idag har jag vinkat hej då till H och Stockholm. Vemodigt som alltid, men också mysigt att komma hem till gulnande rapsfält, nyutsprungna trädkronor och hemmavarande ungar. Hämtade hem min minsta - Rebecca - som tillbringat helgen hos mormor och morfar och syster och kusiner under eftermiddagen, och har allt sedan dess befunnit mig i söndagsaftonen i någon slags nöjd stämningsanda. Trött men nöjd.
 
Försöker ladda om till en kort men intensiv vecka innan det återigen är dags att styra norrut!
Lite här och lite där. Så trivs jag.
 
Kram Cecce