Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kusiner på vift!

 
Redigerar bilder och helgens upplevelser radas upp i datorns bildbank. En fin helg i oktober då jag och mina två kusiner möttes för en dag tillsammans i Helsingör. Dennna mysiga lilla danska ort dit man färdas över sundet. Tjugo minuter bort och de danska flaggorna vajar mellan huskropparna över de pittoreska handelsstråken. 
 
Målet var bland annat danska smörrebröd som vi inmundigade till lunch tillsammans med öl och glatt samspråk.
Åh...jag har de bästa kusinerna. Vi som växt upp tillsammans under barndomsåren på den sydvästskånska landsbygden och hållt samman sedan dess. När man delar historia och blodsband spelar inte de numera större geografiska avstånden någon roll. Vi fattar varandra ändå.
 
 
 
Men ska vi inte ha ett wienerbröd till efterrätt?
 
 
Hej under paraplyerna.
Vädret var av de blötare slaget, men vinden var ljum och humöret på topp.
 
 
 
Jajamen. Med paraply´t på sned och tuggummi i mungipan...haha! Befriande danskt leverne, om än för en liten stund.
 
 
 
Sen gick vi på kafe, så klart! Jag åt denna äppelkage med vispgrädde och tänkte att det är bra synd att man inte åker till Danmark lite oftare.
 
 
 
 
Så småningom hamnade vi åter på svensk mark och spatserade vidare längs hamnen i Helsingborg, tills vi nådde porten där vår nästan jämnåriga moster väntade med vin och chokladpraliner.
 
 
 
Mosters fina lägenhet med fantastisk utsikt över båtar och sund.
 
 
Mitt i det utsiktsvackra slog vi oss ned för att käka middag. Fantastisk goda sallader från en närliggande restaurang förgyllde gommar och magar medan mörkret sänkte sig och Helsingörsdag blev till Helsingborgskväll. 
 
 
Och härligheten fullbordades med chokladpraliner från Chocolatte. Oh, my god! De godaste pralinerna ever och för ett svagt ögonblick funderade jag på att flytta till Helsingborg, så nära denna chokladfabrik som bara är fysiskt möjligt.
 
 
Ja, ni ser ju. Den ena smaken överträffade den andra, men till slut bestämde jag mig för att tycka bäst om pralinen med smak av viol och lakrits. Kanske inte så otippat, men den fick god konkurrens av den rosa (oktober till ära) bröstpralinen med smak av kolacreme och brynt smör.
 
 
I dag har H och jag bedivit den lataste söndagen av alla söndagar och mest hängt inomhus. Kokt om en för lös plommonsylt. Bakat päronkaka. Gjort köttfärssås. Druckit kaffe. Värjt oss för tonårsslamrande dörrar. Bokat hotell inför en kommande helg på östkusten och pratat loss oss i sånt som kändes viktigt. Förlorat oss i helgvarande och....haft det bra. 
Kort och gott. Bara så.
 
Snipp snapp snut. Så tog helgen slut.
 
Kram Cecce