Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Min sköna skånehelg.

 
En bit sommarkväll i ett glas.
 
 
 
 
Denna vackra plats vid Helge å, i nordöstra skåne som på senare tid alltmer har börjat kännas hemma.
 
 
 
 
Och en stund tidigare hade vi ätit årets första portion nässelsoppa ute på terassen hemma, skålat in helgen och insupit kvällens skönhet. 
Fredagen inleddes alltså här - under träden med vitsippsbackar och böljande fält, i trakten av Broby, hemma hos H.s pappa. Vi hade mött upp H:s dotter som anlänt från Göteborg för att dela helg och upplevelser tillsammans med oss.
Livet var gott.
 
Och i går styrde vi kosan mot andra delen av skåne. Från öst till väst och landade till slut i Mölle - kanske skånes vackraste plats. Vi åt kalvfile och torskrygg på Grand Hotell och jag konstaterade att sist jag åt mat på denna plats var i en röd sidenklänning på min studentbal år nittonhundraåttiosex. Tidens vingslag nafsade mig i nacken samtidigt som det kändes som igår. 
 
 
 
Mölle lika vackert. Då som nu.
 
 
 
 
Efterrätten intogs på Kullabygdens Vanilj och Choklad vid Magasin 36 i Höganäs. Om ni inte ätit glass här förut är det ett hett tips inför sommarens utflykter. MIn favoritglass alla gånger om. Lakritsglass så klart gjord på rålakrits från Lakritsfabriken i Helsingborg! Men. Ååååhhhh....!
 
 
Lite glimtar från min mobilkamera och från helgen som gått. Så här i efterdyningarna känns tomheten påtaglig, så som det alltid känns när man  ingått i en gemenskap, en familj, ett sammanhang - och helt plötsligt befinner sig på egen hand. H lämnade för Stockholm denna gång tidigt, redan i morse, och jag körde hem själv -tvärs över skåne - för att hamna i tomt bo, vilket inte händer så ofta. 
MIn rygg har krånglat värre än vanligt och söndagseftermiddagen har spenderats med långsamma rörelser vid havet och solen och i en förundran över växtligheten som tagit ett språng mot sommar. Hur ljuvligt!
 
Summa summarium.
En skön sommarhelg i mitten på april med mer att se fram emot.
Allra först: Nybakade jordnötsblondies. Barnarop och tonårsviljor från hemvändande helgfirare hos pappan. Söndagskväll med ljumma vårvindar från öppna fönster.
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben