Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Hej vårtermin!!

 
Så kom vi hit. I söndag och vi andas sista andetagen på jullovet. Ett jullov som varit fantastiskt på många sätt och vis. Vi hamnade i någon slags nyårskoma - och de senaste dagarna har vi förfallit i vad man skulle kunna sammanfatta som tonårleverne eller pensionärsliv....haha! Vet inte var sanningen ligger närmast. I alla fall har vi sugit musten ur morgontimmarna (läs: sovit till nio) och intagit första koppen kaffe någonstans vid lunch. Dagens ljusare timmar har ägnats åt något vettigare göromål innan vi hemfallit åt dåsig tillvaro i hemmets mjukare delar (läs:soffan).
 
 
I fredags passade vi den här lilla loppan och hennes storebror, då min syster hämtade hem en nyopererad hund. Operationen gick dock bra och vi håller tummarna för Mollys tillfrisknande. Det var hursomhelst en uppfriskande eftermiddag med lek och god fika!
 
 
 
Det har lagats mycket mat under ledigheten och vi har inmundigat långt mer än vad som förbrukats. Inget nytt alltså. Samtidigt har vi ätit god hemlagad mat med bra råvaror, vilket känns förlåtande i överflödigheten.
 
 
Idag gick solen ner över ett stilla hav och gav hopp om vår i horisonten. Kanske den vackraste vinterdagen så här långt.
 
Ett gott slut på ett skönt och välbehövligt jullov. H har lämnat för Stockholm och tomheten ekar i hörnen.
Kvar är jag. En halväten Alladinask. Slokande hyacinter. En halvförbrukad pepparkaksdeg i kylen. Ett smuligt köksbord och flämtande ljusgirlanger som tackar julen för sig.
 
I morgon ringer klockan vid ett tidigt klockan sex. 
Hej vårtermin.
 
Jag är redo!
 
Kram Cecce