Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

I januarileda och utrensningstag.

 
Januarivy.
 
Grå himmel. Fuktig mark. Frusna händer. Molande dubbar mot bar asfallt. Mörka siluetter med snabba steg. Gråbruna nyanser av liv. Januari och årets tråkigaste dag.
 
Jag känner mig lite låg just nu. Försöker gå på i det som kallas rutiner och vila mig i det invanda. Tröstar mig med att det vänder förr eller senare.
Troligen beror mitt nedstämda sinnelag på influensan som inte riktigt vill släppa greppet. Som drar ner mig i sängen så fort jag kommit hem från institutionen. Som får mig att bara vilja äta choklad och ostmackor...haha.
Yes, så illa är det.
 
Har i alla fall åstadkommit en utrensning i skåp och lådor de senaste dagarna. Allt gammalt ska bort. Gamla papper, noter, minnesanteckningar, födelsedagskort, laddare, sladdar....med mera med mera. Och det känns faktiskt lättare när det är gjort. Det var min lilla nyårsplan att få lite ordning på torpet. MIn boning som blivit eftersattt under alla år av omåttlig aktivitet under kafetiden men även längre tillbaks. Skilsmässa och arbetsbyte. Barnansvar och familjebrus. Allt sådant som fått gå före ett hem i balans. 
Men nu. Nu är tiden inne att få saker och ting på plats, inrättade efter det liv jag lever nu. Inte då. Inte sen. Bara nu. Alltså sparar jag endast prylar, papper, teknisk apparatur, böcker som ger mig glädje och inspiration och som passar in i livet jag lever.  Det kallas städa och det är faktiskt renande, hur konstigt det än låter.
 
 
Det är ungefär så långt jag räcker till just nu - när kraften endast räcker till att finnas.
Och det är gott och så får det va.
 
 
Kram Cecce