Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Västkustpärlor!

 
Två dagar på västkusten.
 
Åh, de vackraste vyer.
I måndags angjorde vi - efter att ha lämnat Rebecka hos mormor och kusiner - Grebbestad, för att insupa vänlighet och gästfrihet hos släkt och vänner. En underbar kväll på varma klipphällar, svalkande bad och sköna samtal vid bordet som uppdukats med bröd, ost och kycklingsallad. Alla parametrar som behövs för att livet ska kännas lätt och härligt att leva.
Tack!
 
 
 
 
Älskar västkusten, egentligen den kust jag härstammar från, men som under mitt vuxna liv alltmer tillbringats på östkusten. 
 
 
Grebbestad!
 
 
Salta bad!
 
I går gick färden vidare till en annan lika vacker plats: Fjällbacka! En för mig outforskad plats som jag genast bestämde mig för att återvända till. Det lilla samhället vid stora klippan och havet och alla små mysiga butiker.
 
 
 
Ja, ni ser ju.
 
 
 
Vi började vandra upp till Kungsklyftan vid Ingrid Bergmans torg, men tog oss inte hela vägen upp då skor och packning inte lämpde sig för klättring. Men oj...mäktigt var det när helvetetsgapet tornade upp sig mot en grå himmel. Solen hade nämligen bestämt sig för att ta en paus under vår västkustvistelse.
 
 
 
Sedan bar färden vidare mot Smögen och Smögenbryggan, där vi slog oss ner med en medhavd makrill som inköpts i Grebbestad och som fick tjänstgöra som lunch under vårt lite kortare stopp här.
Vi får helt enkelt återvända när mer tid finns för att utforska alla mysiga restauranger som bredde ut sig längs brygga och folkmyller.
 
 
 
 
 
Två härliga dagar längs klippavsatser och slingrande vägar och vi var synnerligen nöjda när vi landade hemma i skåne i går kväll.
 
Finns så klart mer att berätta men nöjer mig med en kortare uppdatering så här i sommartid. Känns ändå viktigt att mata min digitala dagbok med bilder och minnen även om det mest blir små strandhugg i raden av sommarvyer, görande och känslor.
 
Nu ska det avnjutas nybakade scones. Fördelen med att ha tillgång till min egen ugn...haha!
Sedan bär färden till föräldrahemmet för att sluta upp kring dotter, syster, föräldrar och syskonbarn för ännu en varm och skön sommardag.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Oj så fint det ser ut! Drömmer ibland om att ha ett sånt där litet hus på en brygga vid havet, värsta idyllen!
Svar: Ja, det hade varit underbart:-) Speciellt en sommar som denna!Kram!
cecce
Kommentar postad
Underbara fina västkusten och Smögen och Smögenbryggan, det är väl något extra med det

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben