Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man kalasar och går på fotomässa i Stockholm!

 
Bilder från gårdagens kalas hemma hos Anna och Markus!
 
Egentligen var kalaset avsatt min H, som celebrerat för några veckor sedan men platsen för kalasandet ägde rum hos kusinen Anna med familj  i deras härliga hus i Gustavsberg. Mer praktiskt så eftersom de har något större yta att bjuda till kalas på än hemma i Globenlyan. H och jag hade fixat marängsviss med blåbär och Anna hade lagat supergod chiligryta och bakat bröd. Således var vi ett blandat gäng, äldre som unga, som firade långt in i Mellokvällen. Varma människor i vänlig atmosfär, med god mat och dryck gjorde det hela  till en minnsevärd dag.
 
 
 
 
 
Celebranten himself!
 
 
 
Marängsviss! Barnsligt gott!
 
 
 
Gamla och unga i en härlig röra.
 
 
Mjuka samtal under kökslampan.
 
 
Kvällen avslutades med samling runt Mellon men hejarop och tyckanden med glitter och godis, precis så som en mellokväll ska avlöpa. Om rätt låt vann? Ja...ialla fall om sällskapets samlade omdöme ska råda. Heja Benjamin!
 
Så här på tåget hem till skåne, i eftertänksamhetens tågsäte tänker jag på de snart två och halvt å som H och jag har hängt ihop.  Jag känner jag mig lyckligt lottad som får vara en del av Stockholmsgemenskapen som jag inneslutits i. Det är ju inte självklart att det ska fungera, men jag känner mig tacksam för alla nya bekantskaper och vänner som jag fått under resans gång och som numera känns som en trygg punkt i tillvaron. Tack hela gänget för det!
 
Idag har H och jag varit på fotomässa i Älvsjö och blivit inspirerade av föreläsare, utställare och fotokonstnärer.
Åh..så härligt! Hade gärna stannat längre men tiden inramades av min förestående tågresa söderut. Fick med mig en del användbart hem och dessutom en rengjord kamera! Hurra! Lämnade in kameran under mässan och fick tillbaka den putsad och rengjord innan hemfärd. Kameran kändes liite lättare och jag vill inte tänka på vad som kan ha gömts i skrymslen och vrår i den..haha! Jag är inte den bästa på att hålla koll på kamerahus och objektiv nämligen. Nu är kameran dock redo för fotouppdraget jag ska på i veckan. Applåd för det!
 
 
Så sätter jag snart punkt för denna helg och Stockholmstur. Snart dags att koppla på tankeverksamhet och hoppa in i vardagskostymen igen. Har en tendens att sluta tänka när jag anländer Stockholm och bara följa med i strömmen av helgaktiviteter med H som ledsagare. Sååå skönt att bara vara!
 
 
Linköping nästa.
 
Kram Cecce