Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man firar halvlek!

 
 
Det här med att skriva inlägg på tåg på iPad föranleder mig alltid en viss frustration. Ändå skjuter jag alltsom oftast på göromålet tills jag befinner mig just här. I en tågvagn, fylld med folk av det mera pratglada slaget, utan så mycket svängrum i de privata sfärerna. Utan tillfredsställande wi-fi och utan min älskade gamla MacBook som trots att hon lever på övertid är min bästa vän när det kommer till teknisk apparatur. 
Nåväl. Kan bero på att tillfället ändå är ganska bra till att hinna ikapp här inne i mitt kreativa space av bilder och livshändelser. Drygt fyra timmar i en tågstol kan ju tillbringas på sämre sätt än att delge er och min dagbok vad som hänt sen sist.
 
Och nu har jag kommit till halvlek i novemberlovsfirandet och konstaterar att jag börjar få ordning på hemmet. I alla fall börjar gäst/sov/arbetsrummet få sin form. När man väl börjar rota runt i pinalerna kan det gå ganska snabbt trots allt. Även vardagsrummet har fått sig en liten omgång uppfräschning. Det återstår en del pyssel och inköp men det får komma efterhand som tid och ekonomi tillåter.
 
 
 
Skulle tagit före-bilder i ovanstående rum, så ni fått se skillnaden. Tidigare användes rummet av Rebecka (läs: explosivt tonårsrum), som nu flyttat in i storebrors rum sedan han lämnat för Jönköping. ska piffa upp med lite färg då den grå-vita färgskalan lätt kan bli tråkig.
 
Vad mer då?
 
Jo. Igår var jag hembjuden till Emma, min fina dotter som påbörjat sitt första arbete sedan avslutad ekonomiutbildning. Hon bjöd mig på den godaste supe'-rätt jag käkat på länge med bakad chevre på en bädd av spenat, quinoa, valnötter, ugnsbakad pumpa och avokado! Jisses hon kan laga mat hon! 
Målet för besöket var inte bara att käka mat utan även för att fortsättà vårt maraton i Greys Anathomysäsongerna. Vi är nu framme vid säsong 14 efter att ha sett alla avsnitt i följd. Man kan ju fråga sig hur många lite glass vi stoppat i oss under tiden...haha!? Inget avsnitt utan glass - gärna av det finare slaget som Häagen- Dazs Salted Caramel överstrött med lakritspulver. Dööör så gott!!
 
 
 
Mums!!
 
 
 
Sist i raden: En bild på mig i bilen. Nyfriserad under gårdagen och inte en dag för tidigt. Ingen större förändring vad gäller frisyr men ändå. Skönt att få det gjort. 
 
Så där ja. En snabb summering i novemberlovsläget från tågstolen på väg mot Stockholm. Kvar hemma är en artonårig son som ska tillbringa dagarna med en övernattande kompis och en dotter som avlämnades hemma hos sin pappa igår eftermiddagen. Själv ska jag åtnjuta sista halvan av ledigheten med H i storstan och i skärgården. Teaterbiljetter är beställda och fika med vännerna från barndommen bokad. Bland annat. Ser fram emot att försvinna in i vimlet och hösten i huvudstaden. Känns fanatastiskt att ha möjligheten.
Tacksam.
 
Kram Cecce 

     

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben