Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Frosen cheesecake med Polly Super Crunchy!

 
God kväll i stugorna!
 
Här sitter jag framför datorn, kvällsmjuk och fin, och tänkte servera er receptet på den frosen cheesecake med Pollys Super Crunchy som jag bjöd mina gäster på i helgen. Om jag ska vara ärlig har jag redan delgett receptet här tidigare. Då med maltesers och med daim. Man kan säkert använda annat knaprigt eller krispigt chokladgodis också, men denna lördag hade jag fått möjligheten att testa Cloettas nyhet Polly Super Chrunchy och passade på att fylla min cheesecake med det.
Hur gott som helst.
På toppen använde jag Marabous mjölkchoklad med salta mandlar som jag smälte ner i vispgrädde till en tryffel som sedan breddes över cheeseckaken.
 
 
 
Här kommer receptet för den som vill testa:

Det här behöver du till en rund form 25 cm :

1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

2 påsar med Polly Super Crunchy

Topping:
200 gram mjölkchoklad. Jag använde Marabous  mjölkchoklad med saltade mandlar.
1/2 dl grädde
3 msk smör

 

Gör så här: 
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor.

Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Tryck gärna upp kexen lite upp mot kantena.

 

Ta fram tre olika skålar, dela äggula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och maltesers i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.

Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat. När cheesecaken stelnat något, häll över tryffeltoppingen. (Jag hällde på min då den var fryst och strax innan servering.) Ta fram kakan minst en kvart innan servering.

(Receptet har jag hämtat från Jennys Matblogg.)

Jag gjorde även en mjölkfri variant som också blev lyckad, men det receptet får ni en annan gång.
Blir så glad när jag lyckas hitta mjölkfria varianter på användbara bakverk, så alla kan få del av härligheten.
 
Så. Hoppas ni får användning av receptet. Frosen cheesecake är ett sådant bra påfund tycker jag, då det är relativt enkelt att göra och kan förberedas i god tid. Sånt gillas.
 
Annars en bra dag i sjukhusskolans lokaler tillsammans med elever och kollega. Numera är vi bara två lärare - jag och Lisbeth - som arbetar på sjukhusskolan Bup. Ett pyttelitet arbetslag men nog så kraftfullt. Är glad för att vi kamperar så bra ihop och att vi lyckas uträtta sånt som känns viktigt med de som behöver oss mest.
Tacksam över att jag har ett meningsfullt och roligt arbete att gå till varje dag, speciellt när det svajar i periferin och oron belägrar sig i mammahjärtat. Inget som inte löser sig men som kan vara svårt att se när vägen är grumlig.
 
 
Kram Cecce
Kommentar postad
vad smarrigt

Y
Kommentar postad
Smarrigt recept!😋
Vardagen är ju inte alltid spikrak för alla. 💕
Kram Y
Kommentar postad
Nej mitt hjärta.. vad gott det ser ut! =))

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben