Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Rabarber och hallonkaka!





Denna kaka bakade jag idag då svägerskan kom på besök.
En riktigt god sommarkaka som avnjöts med kaffe och vit chokladglass.
I grundreceptet återfinns endast rabarber men jag stoppade
i lite hallon också vilket visade sig riktigt gott!

Rabarber och hallonkaka med cashewnötter

50 g smör
50 g rapsolja
2 dl strösocker
3 ägg
1 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk pakpulver


Fyllning:
100 g rabarber
75 g hallon
1 tsk potatismjöl
1 dl rostade och saltade cashewnötter

Garnering
Florsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
. Mixa olja och rumsvarmt smör med en
mixer eller elvisp. Rör i hop blandningen med socker, ägg, gräddfil
och mjöl blandat med bakpulver.
Häll det i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt.
Strö först rabarber och hallon och sedan nötter över kakan.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.
Sikta över florsocker
vid servering.


Receptet hittade jag här i detta magasin! Hembakat - en tidning för alla
som gillar att baka!!

So Long! Ät och njut!