Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

En god picknickbulle.


Om jag någon gång öppnar ett cafe´ska dessa bullar finnas på kakfaten.
Försvinnande goda vill jag lova och intogs under dagens picknick vid Lillans
sommaravslutning på dagis.
Receptet har jag ursprungligen fått av min mor, men är hämtat från Allt om Mat.

Susannabullar behöver inte kavlas eller snurras. Bara rullas till bollar med en
smör och sockerblandning nerpåtat i mitten.

Dessa blir även goda med glutenfritt mjöl. Inte sådär torrtråkiga som annars
glutenfritt bröd tenderar att bli.
Finax har den bästa glutenfria mjölmixen om ni frågar mig.


Receptet kommer här:
50 g jäst
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
3 st ägg
6 dl vetemjöl, eller glutenfritt mjöl

Fyllning

150 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering och pensling

1 st uppvispat ägg
mandelspån
pärlsocker

Måste bara göra reklam för min röda skärbräda från Zassenhaus! Helt outstanding.

Har använt den dagligen under ett år och är fortfarande lika fin. Inga skåror från

vassa kniven eller andra repor. Lätt att rengöra. Smidig att förvara!!

Finns i din Önskabutik!



Fyllning:


1. Rör ihop ingredienserna och forma två längder.

Dela dessa i 16 bitar och rulla till kulor.

Lägg dem på ett fat i frysen, täck med folie.

Kan förberedas långt i förväg.

2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°.

Häll den över jästen och rör om. Tillsätt 4 dl mjöl och arbeta ihop till en deg.

Låt jäsa på dragfri plats 30 min under duk.

3. Arbeta sedan in smör, socker och ägg samt sist mjöl,

börja med 5 dl av mjölet. Det tar en stund att arbeta samman ingredienserna men

överarbeta inte degen.

Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl.

4. Ställ ut mazarinformar på plåt.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den på hälften.

Rulla ut och dela varje rulle i 16 delar.

Forma till bollar och lägg i formarna.

Ta fram smörkulorna och tryck ner en i varje bulle.

5. Jäs bullarna väl, det tar 40-50 min.

Värm ugnen till 250° medan bullarna jäser.

Tryck ner smörkulan med en mjölad tesked.

Pensla med ägg och strö över mandelspån och pärlsocker.

Grädda 8-10 min mitt i ugnen.




Perfekta bullar för sommarens picknickkorgar!
Fick en fråga av Marie om bra tips på picknickkaka.
Jag tycker alla typer av muffins är utmärkt att lägga i picknickkorgen.
Varför inte kladdkaksmuffins med jordgubbar och lite vispgrädde vid sidan
av i kylväskan?

Vad har ni för favoritrecept på kakor eller bröd att lägga i picknickkorgen?

Kram
C
Kommentar postad
Mmmm hur gott såg inte det där ut
Kommentar postad
Åååå

Bakade precis de där. Mina blev VÄRDELÖSA! hur får du dem toppiha? Har du dem i muffinsform? Dessutom så rann allt mitt smör över, ja du förstår säkert hur de ser ut... Sen blev de sååå mycket smörfyllning o använde inte allt ändå. Va har jag gjort för fel?

Provade phiadelfia o syltbullarna igår o de blev inte heller så bra. Men bättre än dessa.

Vart bor du? Tror jag måste bjuda in mih själv på en genomgång i bakning o fikafrossa i sommar! Hhahah!



Glad midsommar!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben