Världens bästa bulle!
Kanelbullens dag och jag höll på att missa det!
Kan bero på att jag har fullt upp med att vara hundvakt åt syrrans hund.
Kan bero på en massa jobb och vissa hushållsnära tjänster.
Kan bero på en överbelastad hårddisk till hjärna denna tisdagseftermiddag.
Nåväl.
För alla er som är sugna på att baka bullar kommer här mitt bästa recept
på kanelbullar som jag delat med mig av tidigare.
Baka dem. Ät dem. Njut dem.
Ingredienser:
Deg:
50 g jäst
Deg:
50 g jäst
150 g smör (rumsvarmt)
5 dl gräddmjölk (2.5 dl vispgrädde, 2.5 dl mellanmjölk)
2 tsk salt
1 dl socker
1 tsk nystött kardemumma
3 st äggulor
1.3 liter vetemjöl (Finax Monitoba cream)
Fyllning:
smör
smör
kanel
socker
ägg till pensling pärlsocker till garneringGör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke,
värm gräddmjölken till fingervarm, ca 37°C och häll den över jästen,
rör om tills jästen löst sig.
2. Rör ner socker, kardemumma, äggen, smöret (rumsvarmt)
och det mesta av mjölet.
3. Blanda en stund och häll sedan i saltet,
Fortsätt att arbeta degen tills den är smidig.
4. Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter.
5. Kavla ut degen till en rektangular platta på ett mjölat bakbord,
bred på rikligt med smör och häll på rikligt med socker och kanel.
6. Vik degen dubbel, skär snitt och forma till bullar eller rulla degen
till en "rulltårtsliknande rulle" och skär i bitar som placeras i formar.
7. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 20-30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.
9. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter i ca 250 grader.
10. Låt svalna på galler.
1. Smula ner jästen i en degbunke,
värm gräddmjölken till fingervarm, ca 37°C och häll den över jästen,
rör om tills jästen löst sig.
2. Rör ner socker, kardemumma, äggen, smöret (rumsvarmt)
och det mesta av mjölet.
3. Blanda en stund och häll sedan i saltet,
Fortsätt att arbeta degen tills den är smidig.
4. Låt degen jäsa i ca 30-40 minuter.
5. Kavla ut degen till en rektangular platta på ett mjölat bakbord,
bred på rikligt med smör och häll på rikligt med socker och kanel.
6. Vik degen dubbel, skär snitt och forma till bullar eller rulla degen
till en "rulltårtsliknande rulle" och skär i bitar som placeras i formar.
7. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 20-30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite pärlsocker.
9. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter i ca 250 grader.
10. Låt svalna på galler.
Kram
C
Mums!!
Jag hade ingen aning om att det var kanelbullens dag idag, men ätit en bulle har jag gjort=D
Fina kuddar du köpt!
Kram
Jag hade ingen aning om att det var kanelbullens dag idag, men ätit en bulle har jag gjort=D
Fina kuddar du köpt!
Kram
Har inte hört talas om det i år faktiskt. Tur det kanske;)
Som det bagarbarn jag är så håller jag med dig till fullo!
KRAM
KRAM
Kan ju bara intyga att dessa bullar blir supergoda;))
Kramizzzz
Kramizzzz
Hoppas du hinner njuta av i alla fall en bulle och ditt recept sparar jag!
Kramar Bella