Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Påskiga nutellacupcakes!

 
Det råder febril aktivitet i kök och hus denna påsklovsonsdag. Det dansas i vardagsrummet av två åttaåriga bästa kompisar, skypas och spelas i pojkrummen och själv vältrar jag mig i nutellafrosting och strössel i köket.
Var bara tvungen att testa Roy Fares nutellacupcakes som jag hade förmånen att smaka när jag var i Stockholm och jag kan säga att jag inte är besviken på resultatet. Så goda!
Köpte randiga pappersformar i en nyfunnen butik i grannbyn under gårdagen som passade perfekt till ändamålet. 
 
Jag provade två varianter av cupcakes. Normalstora och minicupcakes. De sistnämda har en tendens att bli torra och sorgliga historier men med detta receptet fanns det inget torrt vill jag lova. Enligt Roy Fares är hemligheten vegetabilisk olja!
 
Så klart ska ni få receptet som jag kopierat direkt från Roy Fares blogg och kommer här:
 
Sprits från Lékué!

 

Cupcakes

100 g Vetemjöl (1 3/4dl)

150 g Strösocker (1 3/4dl)

30 g Kakao (3/4dl)

3 g Maizena (1tsk)

3 g Bakpulver (1/2tsk)

3 g Bikarbonat (1/2tsk)

3 g Salt (1/2tsk)

8 g Vaniljsocker (1msk)

55 g Ägg (1st)

75 g Mjölk (3/4dl)

40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)

50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.

Nutella frosting

150 g Mörk choklad – smält

250 g Osaltat smör – rumstemperatur

150 g florsocker (2 1/2dl)

8 g Vaniljsocker (1msk)

2 g Salt (1/4tsk)

100 g Nutella (1dl)

Nutella frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt. Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl. Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter.

 
Ville göra mina minicupcakes sådär påskiga och söta och dekorerade med chokladägg! 
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin och solig onsdag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Hm... detta kom gudasänt, jag ska stå för nått sött till kaffet på påskaftonen, kanske ska jag slå till å baka dessa?! Ska kika igenom de mak/bak tidnignar svärmor kom med, å hittar jag inget annat spännande där så får nog detta bli mitt bidrag, tur att din baksida finna ;-D Lämnar massor av kramar och ska nu njuta av lugnet, barnen har nämligen följt med si nfaster hem för att sova över där :-D Så nu blir det soffhäng och mästerkocken utan barn som avbryter *lovely* KRAM!
Kommentar postad
Tack för det receptet. Så härligt goda de ser ut. Ha en underbar kväll. Kram Anette
Kommentar postad
Ser ju himla gott ut.:)
Får nog provbakas till påsk.
Kramiz..:)
Kommentar postad
Mums vad gott det ser ut, skulle uppskattas av killarna. Kramisar Tina
Kommentar postad
Men åh,nutella = livsfarligt!! Haha! Dom ser väldigt smarriga ut :b
Kram
Kommentar postad
Börjar nästan dregla...hoppas du kommer på pressvisningen :) stor kram Diana
Kommentar postad
Vad goda de ser ut!
Kommentar postad
Mums!
Det är receptet ska jag visa min bakglada dotter :)
Kram och Glad Påsk!
Kommentar postad
Åh älskar cupcakes mina favvisar när jag bakar och känner mig stressad så lugnar dessa ner mig! Så vackra .glad påsk kram Louise
Kommentar postad
Ljuvliga! Fares också ;)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben