Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Chocolate chip cookies och andra trevligheter!

 
Så blev det en sådan här sen bloggtid igen. Egentligen borde jag hoppa i säng men min vana trogen blir det några rader här innan jag stänger ner för dagen. En ganska behaglig ritual. Jag. Datorn och mitt ingefärste (som nu bytts ut mot lakritsteet jag fick av Anneli igår. Tack!!).
 
Tiden efter utbildningsdagen vi haft idag, har spenderats i träningsrummet (jajamen!) och med att baka glutenfri morotskaka i två våningar och chokladkaka med lakrits, överdragen med en len choklad/lakritskräm. Ni ska få se i morgon. Det mesta som rör sig i lilla huvudet handlar just nu om cafeet. Vilka kakor jag ska servera och hur jag ska få till ett varierat sortiment som passar alla. Och så måste jag provbaka. Leta recept. Smaka smet. Trolla fram det mesta av det bästa. Bara trevligheter med andra ord!
 
Och. Idag belv det morotskaka och chokladkaka. Två favoriter som jag kommer ta med till jobb i morgon för provsmakning av min kollegiala testpanel snälla nog att mumsa i mig av diverse kakexperiment. Haha..än så länge har de inte protesterat vilket jag tackar ödmjukast för.
 
 
 
Ni ska ialla fall få receptet på chocolate chip cookies jag bakade härom dagen. Ett bra recept med mycket choklad. Tyvärr hade jag inne mina kakor lite för länge i ugnen så resultatet blev inte så bra som jag tänkt mig.'
Sonen tyckte att det var en femkronorskaka(?). Hm...inte helt bra betyg det där, men jag ger mig inte, De får bli mer cookiesbak framöver. En cookie ska vara knaprig på ytan men seg i mitten. Gräddningstiden är viktig med andra ord.
 
 
Receptet kommer ursprungligen från Marha Stewart. Jag använde dock inte lika mycket choklad.
 
225g smör
2dl strösocker
2 2/3dl farinsocker (eller ljust muscovado)
2ägg
7dl vetemjöl
1/2msk salt
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1msk vaniljsocker
450g choklad 
 
Mixa samman det mjuka smöret och sockret till en jämn smet med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Häll i reseten av ingredienserna och vispa på låg hastighet. Blanda samman det sista med träslev. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen. Skopa upp deg med en glasskopa på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna lite på plåten innan du för över dem till ett galer för att svalna av helt.
 
 
 
Har ni något riktigt bra recept på chocolate chip cookies? Favoritrecept? Hemliga knep? Delge er gärna!
 
Teet är snart uppdrucket och jag ska äntligen förkovra mig i sovdunet. I morgon är det fredag igen. Veckans bästa dag om ni frågar mig och jag ska njuta av helgvarandet så mycket det bara går. Det har utlovats sol och värme så bättre kan det knappast bli!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Mmm så gott. jag har varit vansinnigt sugen på chokladbollar jätte länge. Vet inte riktigt varför för det tillhör egentligen inte alls min favvo men undrar om jag ska slå till i dag fredag....hmm. Kram Anete
Svar: Det tycker jag!! Själv älskar jag chokladbollar😊 Ha en fin fredag!!
Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben