Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Påskkris och påskgodis.

 
Lillan som egentligen heter Rebecka, sitter i soffan och skriver frenetiskt en berättelse på datorn, Hon kallar den Påskkrisen. Vad hon avser med den rubriken är ännu inte uttalat, men en utlovad högläsningsstund väntar då berättelsen printats klart. Spännande!
Om hon avser påsklovets inledning med uteblivna lovaktiviteter (ja, jag är fortfarande inte helt frisk) eller hon är rädd att det inte ska bli några påskägg med härligt godis det återstår att se. Hursomhelst...spännande!
 
På tal om godis, började jag dagen tidigt i morse, långt innan övriga familjen vaknat. Så skönt att få den där stunden i ensamhet och tystnad, utan yviga gester och tonårsviljor, med solens pigga strålar som enda sällskap.
Eftersom jag hade en bit lakritsmarsipan kvar från cookiesbaket så tog jag och formade små marsipanägg som jag doppade i mörk choklad som jag först tempererade. Lite mysigt pyssel så där på morgonkvisten och perfekt att ha i påskägget. 
 
 
 
Lakritsmarsipanen från Johan Bulow innehåller bitar av mandel som ger marsipanen extra karaktär. Gillas!
 
 
När jag ändå var i farten fortsatte jag med att doppa chokladbollarna i chokladen som blev över och som Rebecka bakade i går kväll, men som vi inte hade någon kokos till.
Lade dem i söta små pappersformar och vips blev de till små bakelser. Av chokladbollar kan man göra mycket.
 
 
Annars har dagen bestått av diverse småplock, en tur till stan för att plocka upp Göteborgskusinen och små utflykter (så mycket som orken förmådde) för att träna Rebeckas nyfunna intresse: Inlinesåkning.
 
Hörrni...Nu påkallar författarinnan min uppmärksamhet. Dags för högläsning och lite påskkris!
 
Ha en fortsatt skön kväll alla fina bloggläsare!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Det låter så gott med lakritsmarsipan, spännande. Kram Anette
Kommentar postad
Mmm....Mumms sååå gottit ♡ ...
/Påskkram
Kommentar postad
Hihi! Oj då! Vad var det för påskkris hon menade? Hoppas du känner dig bättre och bättre vännen! KRAM

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben