Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Recept på muffins med hallon och när det som inte får hända plötsligt händer!

 
 
God morgon alla fina läsare!
 
Vaknade tidigt idag och sitter vid köksbordet bredvid kaffekokaren som gått varm sedan en timme tillbaks  och blickar ut på en himmel som ser ut att kunna leverera en hel del regn. Det blir nog en dag med molnigare och blåsigare väder och jag tänker att det ska bli kul att se om någon vågar trotsa väderläget och komma till trädgårdscafeet i dag. Vi har även plats inomhus för ca tjugo gäster, vilket är tur dagar som dessa. Annars har vi varit lyckligt lottade med strålande sommardagar  och trädgården har varit fullsatt från morgon till sen eftermiddag.
 
 
 
Det har varit lite skralt med recept här i bloggen sista tiden. Beklagar detta men tiden vid datorn är minimal. Men här kommer ett recept på muffins som jag bakar här på cafeet. Det är gudomligt med alla färska bär som sommartiden erbjuder och det är extra kul att baka vid denna årstiden. I detta recept kan man använda frysta hallon (eller blåbär) vilket också är bra. Muffins är ett bra bakverk när tiden är lite knapp och man snabbt vill ha något gott på fikafaten. Just dessa muffins är fyllda med bitar av vit choklad och valnötter. Så gott!
Jag serverar mina med spritsad färsk grädde och hallon på toppen men de är goda även som de är.
 
 
 
Muffins med hallon, vit choklad och valnötter
 
150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mild yoghurt (3% fetthalt - ej mager)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon
150 g vit choklad, grovhackad
1 dl grovhackade valnötter (eller mer, det ska vara rikligt)
 
Vispa ägg och socker pösigt. Häll i yoghurten i ägg-socker-blandningen. 

Smält under tiden smöret och häll i det i ägg-socker-blandningen under omrörning. Börja med ytterst lite smör under kraftig omrörning. Var noga, annars skär det sig (muffinsarna blir iofs goda ändå). 

Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Häll i chokladen och valnötterna bland de torra ingredienserna. Vänd i de torra ingredienserna i ägg-socker-smörblandningen. Häll i de frysta hallonen sist, alternativt tryck i 2-3 st per muffins när du hällt upp smeten. Häll upp till två tredjedelar i muffinsformar. Grädda i 180°C i 20 min
 
 
 
Igår hände det som inte får hända.
Kyldiskens kompressor slutade att fungera! Katastrof! Här var goda råd dyra då stans enda kyltekniker inte gick att få tag på. Även en kyltekniker måste hålla helg och vi hoppas att få hjälp på måndag,
Vi löste det hela med en hel del is och fläktar och lyckades hålla en lagom kyltemperatur till slut. Känsliga bakverk med grädde förvarade vi i kylskåp och fick hämta ut efterhand. Pust! Ett cafe utan kyldisk är inget lyckat koncept!
 
Nu måste jag väcka min sovande lilla åttaåring och bege mig mot köket igen för att förbereda denna söndags bakverk.
 
Hoppas ni alla får en riktigt fin dag!
 
Kram Cecce

Kommentar postad
Nej, det får ju inte bara hända att kyldisken går sönder, men gott att ni kunnat lösa det hjälpligt tills reparatören åter är i arbete. Är glad för er skull att det går så bra för er och det ser ljuvligt gott ut allt ni serverar. Tipsade en arbetskompis som ska till Öland på semester om ert café och hon blev eld och lågor då hon har en dröm om ett eget någon dag. Tror det blir ett besök av henne hos er :)

Ha det gott och njut av din lediga dag imorgon!

Kramar Bella
Svar: Åh, vad roligt! Be henne hälsa från dig så jag vet vem hon är-)
Hoppas allt är bra med dig också!!

Kram Cecce
cecce
Kommentar postad
Men o recept på dessa goda bakverk! Tack!
Synd på kyldisken hoppas reparatören kom direkt på måndagen sedan.
Tänkte på alla färska bär som finns nu. Min hallonbuske leverar hallon med mask och annat kryp i. Har du något tips hur man enklast får bort dessa? Ingen panik med svar här nu :) Ha det gott!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben