Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Bråttomtårta!

 
Från genomgångar av positionssystem och digital tid i matteboken årskurs tre under gårdagskvällen till mer avancerande diskussioner i parlementariska styrelseskick med sonen, blivande student under måndagskvällen. Tvära kast här. Har alltså ägnat nästan hela kvällen åt att jämföra USA:s och Sveriges olika med ändå lika demokratiska styrelseskick och annat som hör demokratins spelregler till. Ganska lärorikt även om jag tänkt ägna kvällen åt annat. Men. Ett mammahjärta räcker alltid till (som tur är), även för plötsligt påkomna prov dagen efter.
 
 
Innan jag kryper till sängs ska ni få ett bra bråttom-tips. Även om jag föredrar att låta bakningen få ta tid så är det ibland nödvändigt att slänga ihop något snabbt. Som i fredags till exempel, då Lillan fyllde nio och ingen tid till något som kallas tårtbak infunnit sig.
Jag köpte helt enkelt färdiga marängbottnar, fyllde med chokladkräm och grädde och toppade med tyska jordgubbar. Dekorerade med färdigköpt chokladsås...och voila! Det blev till en riktig festtårta på bara några minuter. Ja, svårare behöver det inte va! (Har man möjlighet går det så klart bra att göra egna marängbottnar.)
 
 
Cecces bråttomtårta!
 
två marängbottnar (finns att köpa i de flesta matbutiker
 
Fyllning 1:
Chokladkräm:
 
1 dl vatten
2,5 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
 
Koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet. Ta kastrullen från värmen och vispa i bitar av choklad och smör. Vispa tills allt smält. Tillsätt florsocker och äggula och visp till en jämn kräm.
Låt svalna.
 
Fyllning 2:
3 dl vispgrädde
 
Montering:
 
Bred chokladkrämen på den ena marängbottnen. Vispa grädden och bred halva mängden över krämen. Lägg den andra marängen över. Dekorera med resten av grädden, dekorera med jordgubbar, ev strössel och ringla färdigköpt eller egengjord chokladsås (överbliven chokladkräm från fyllningen går bra) över tårtan.
 
Ät och njut!!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Ljuvlig Brottomtårta ♡ ....
Ha en underbar dag/Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben