Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Cookies med lite av varje.

 
 
Småkakor är tacksamt att baka. Dels för de är populära här hemma och oftast hinner ta slut innan de hinner se början till frysfacket, dels att de är lätta att baka. Dessa chokladcookies inget undantag. Cookies är dessutom extra tacksamma då de är så goda och kan varieras hur mycket som helst. Med nötter, mandel, torkad frukt, med eller utan havregryn, med godis...ja, listan kan göras lång.
Här kommer en variant på chokladcookies jag bakade i förra veckan. Jag tog lite av varje som fanns i skåpen och som jag behövde tömma förrådet på. Några cholkad och lakritsmandlar från Johan Bulow, några chokladmandlar från Crillo i Limhamn, lite kaffe/chokladbönor från en chokladbutik i Malmö och en supergod choklad från Grenada som vi också sålde på kafeet i somras. Till och med lite isländskt salmiakpulver åkte med av bara farten. Har dock skrivit ner grundreceptet som jag hämtat inne hos Fridabakar.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
3 dl Farinsocker

3 dl Strösocker
250 g Smör
2 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
10 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
5 dl hackad, mörk Choklad
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. 
Vispa socker x2 och smör tills det blir ljust och fluffigt med elvisp.
Vispa ner ägg och vaniljsocker.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke för sig, och häll sedan över det i smörblandningen.
Arbeta ihop till en smidig deg och häll sedan ner den hackade chokladen.
Rulla degen till jämna bollar och lägg på bakpapperklädd plåt. 
Platta till bollarna lite med lätt hand.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
 
 
Önskar er en härlig tisdag!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
älskar kakor men försöker låta bli kilona måste bort :)
Kommentar postad
Ser gott ut. Måste vi prova hemma/Maria

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben