Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med sommar och lakrits på Lakritsens dag! Chokladrulltårta med lakrits och hallonfrosting.

 
Chokladrulltårta med lakrits fylld med hallonfrosting.
 
Tjuvstartade i går med att baka en chokladrulltårta med lakrits. I dag är det nämligen den nationella lakritsdagen! En stor dag med andra ord! Varje dag är ju lakritsens dag för mig då jag äter detta svarta guld mer eller mindre dagligen. Lakritsen har ju som bekant en hel rad med hälsobringande effekter. Många av oss tänker kanske på lakrits mest som ett godis, men rålakrits används även som naturmedicin, och är bland annat slemlösande och används i hostmedicin. Lakrits innehåller också b-vitamin, antioxidanter och sägs öka förbränningen. Vem vill inte det?
 
Dessutom är lakrits många gånger sötare än socker, vilket gör att lakrits är utmärkt att använda i bakning om man använda mindre socker. Prova smaka på rent lakritspulver ska ni se. Lakrits har också längre eftersmak än andra kryddor. Det är därför lakritssmaken i vissa bakverk i bland anas lite i efterhand. 
 
Många fördelar och egenskaper alltså, den där lakritsroten.
 
Igår bakade jag min italienske svågers favoritrulltårta. En chokladrulltårta som jag smaksatte med lakrits. Rulltårtan är något fastare i konsistensen än "vanlig" rulltårta, och påminner enligt systern om italienska bakverk. Därav svågerns förtjusning skulle jag tro. Lakrits, choklad och hallon är utmärkta smakkombinationer dessutom.
Vill ni ha receptet skriver jag gärna ner det till er. Hojta till i så fall.
 
 
 
 
 
Här är min egen favorit. Choklad/lakrits bollar. Nyttiga rawbollar som jag gör med kokosolja, mandelsmör, kaffe, kakao, kokossocker, mandelmjöl, havregryn och rullar i lakritspulver. Nyttigt och gott på samma gång. Mums!
 
När ni läser detta befinner jag mig antagligen på Lakritsfabriken i Helsingborg, som dagen till ära har extraöppet. Tänkte passa på att göra ett besök, innan jag fortsätter upp till föräldrahemmet för att få hjälp med däckbyte. Sommardäcken ska äntligen på!!
Blir en dag i sommaren och lakritsens tecken alltså. En bättre kombination på livsingredienser kan jag knappast komma på! 
 
Önskar er alla en riktigt solig söndag! Ät lite lakrits, baka något gott och ta er ut i solen.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Så gottit & vackert sen ♡ ...
/Kram
Kommentar postad
Mmmm är ju också en lakritsnörd och åt upp en hel lakritskladdkaka lchf själv igår, något mätt efter det frosserit men sååå gott. Hade jag vetat att lakritsfabriken var öppen idag skulle vi åkt dit, lite för sent nu, tyvärr, hade behövt lite nytt till bakningen. Ha en mysig söndag. Kramisar Tina p.s tar gärna recept på rulltårtan.
Kommentar postad
Jag har inte ätit någon lakrits idag......det får jag göra något åt. Kram Anette
Kommentar postad
Ser härligt gott ut...
gun
Kommentar postad
Ser härligt gott ut.
gun
Helen
Kommentar postad
Mm så gott det ser ut! Jag önskar gärna receptet på den fina rulltårtan :)
Lycka till med caféet, det ser så mysigt ut.
Ha det gott
Helen
Kommentar postad
Mm så gott det ser ut! Jag önskar gärna receptet på den fina rulltårtan :)
Lycka till med caféet, det ser så mysigt ut.
Ha det gott
Svar: Hej! Har inte tillgång till receptet där jag befinner mig nu och några veckor framåt, men lovar skriva ner det när jag har möjlighet! Är hämtat från en bok som heter Liten Kaka om jag inte har fel....:-)
Må så gott!/Cecce
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben