Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man är rustad med vinterdäck, gran och saffransgrottor!

 
Ursäkta dålig uppdatering! De senaste två dagarna har formligen rusat i väg. Mest i trevligheter som besök av en fin vän från Stockholm och umgänge med familjen men även i vardagsbestyr och datorkrångel. Att vara utan en fungerande dator är en prövning må jag säga, men hoppas att det snart ska vara löst. På ena eller andra sättet!
 
Dagens överraskning var i alla fall den sötaste lilla gran huggen någonstans i Brobytrakten som jag och familjen fick i present idag! Nu står den tillfälligt ute på balkongen för aklimatisering men ska snart få sin plats inomhus. Lite i tidigaste laget kanske, men den blir svår att motså. 
Och så har jag fått hjälp med att hitta fyra nya billiga vinterdäck till bilen, inklusive byte och balansering! Applåd för det! Känns hur bra som helst bra att kunna köra tryggt i vinter och hamnar således under rubriken dagens köp!
Dagens avkoppling var utan tvekan fikan vid hamnen i Lomma under seneftermiddagen. God chokladbulle, gott kaffe och mysigt umgänge satte färg på en gråmulen decembertisdag! Tack för det!
 
 
Slutligen ska ni få dagens baktips, i dessa saffransgrottor som jag bakade i helgen. En bra julvariant på de klassiska syltgrottorna. Jag använde mig av Dr Oetkers saffransarom - en bra sak att ha i baksortimentet om man inte har saffran hemma. Goda, smakrika småkakor - perfekt till glöggen eller en kopp kaffe!
 
Saffransgrottor 
1 pkt saffran à 0,5 g
1 tsk hett vatten
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1⁄2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 dl sylt, t ex aprikos, hallon eller hjortron
 
Blanda saffran och vatten i en bunke. Tillsätt smör och socker och vispa luftigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta in det i smörblandningen till en smidig deg. Forma till en längd och låt vila i ca 15 min. Sätt ugnen på 175°. Dela längden i 25 bitar och rulla till runda kulor. Lägg dem i småbrödsformar och gör en fördjupning i mitten. Klicka i sylt. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna.
 
 
 
En fin tisdag övergår snart i onsdag och det är hög tid för mig att fälla ner den här av dottern lånade datorn och låta sömnen göra sitt. 
Hoppas ni alla haft en fin dag! 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben