Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kladdkakebollar!!

 
God kväll i stugorna!
Hoppas ni alla haft en riktigt skön helg och fars dag! Timmen har hunnit bli ganska sen, men jag har en liten tjej vid min sida som har svårt att somna och då passar jag på att visa vad jag gjorde av resterna av kladdkakan vi fikade på igår. En genialisk idé som går ut på att rulla små bollar av mosad kladdkaka som sedan doppas i choklad och toppas med strössel av önskat slag. Jag använde Dr Oetkers färgade pärlsocker och saltlakrits flakes. De senare min favorit som ni förstår. Blev inte så många kvar av dem...host, host.
 
I alla fall. Ni ska få receptet på min favortikladdkaka som jag alltid använder när jag bakar kladdkaka. I lördags stoppade jag i en rulle Center med mintsmak. Mumsigt värre.
 
Om kladdkaksbollarna blir smuliga, prova att blanda med lite philadelphiaost eller nutella så att de går att forma till bollar.
 
Kladdkaka:
 
200g smör
4 ägg
5 dl socker
3 dl (180 g) vetemjöl (väg gärna!)
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Knäck äggen i en bunke.
Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna.
Kakan blir bättre ju mindre du rör i den. Allt ska givietvis blandas men inte mer. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Kakan ska vara fast i kanten men mjuk i mitten.
 
 
 
Gjorde även kladdkaksbollar med kakdegsgömma! Gissa om det var gott!!
 
 
Receptet kommer senare i veckan för nu är det hög tid för mig att hoppa i säng. Måndag och ny arbetsvecka väntar runt hörnet. Bäst att vara förberedd!
 
Kram Cecce
 
Y
Kommentar postad
5 dl socker!!! Hjälp😱😱😱 i ditt "väggrecept" är det ju 3 dl och det är ju perfekt! Kram på dig!! 😘
Svar: Ja, mycket socker, men den är gooood!!:-)
Kram!!
cecce
Kommentar postad
Men så gott...... Kram Anette

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben