Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Kanelbullekaka med äpple!

 
Bakade den här favoritkakan i lördags - kanelbullekaka med äpple! Som en blandning mellan nybakade kanelbullar och äppelkaka ungefär. Två favoriter i ett. Enkel att baka och enkel att tycka om!!
 
Kanelbullekaka med äpple
175 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt

Smör och ströbröd till formen

Fyllning:
1 dl socker
3 msk malen kanel
1 medelstort äpple, skalat och skuret i tärningar
 
2 msk smör (dutta över till sist)
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och luftigt. Blanda ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen. Rör sedan noga samman de torra ingredienserna i en separat skål. Blanda ner den torra blandningen i smeten och rör om tills smeten blir len och fin.

Blanda samman socker och kanel och ställ åt sidan. Skala och hacka äpple i mindre bitar och blanda ner i socker/kanelblandningen. Smöra och bröa en 1,5-liters form. Häll i hälften av smeten och strö sedan över hälften av kaneläppelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsockret. Dutta till sist över 2 msk smör. Baka i ugnen 45-60 minuter.
 
 
 
 
 
En riktigt god kaka att njuta av  i höstmörkret.
 
I kväll vankas det dock inte kanelbullekaka men väl chokladbollar...ha ha. Svårt att hålla sig i från de där sötsakerna, och även om jag inte borde lockar det där fatet i kylen med chokladbollar rullade i kokos som blivit över sedan i helgen. Synd att kasta, eller hur?
 
Idag har jag inte uträttat så värst mycket nytt. I alla fall inte som är värt att berätta här. Tisdagen har förflutit i arbete, tvättider, husmanskost och garderobsrensning. Laddar istället för torsdagens event på Arenan i Malmö som Malin-Fnulan anordnar med sponsrande företag och Teresekliniken i centrum. Ska bli spännande och roligt att återse en hel del vänner. Och på fredag åker jag till Stockholm igen. Tjoho! Ska bli spännande det med.
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Låter som en bra variant av kanelbulle tycker jag :)

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben