Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Mjölkfria kanelbullar i ett försök att ställa om.

 
Dricker ingefärste och äter den sista i raden kanelbullar som bakades under förmiddagen. Egentligen skulle de bakats redan under gårdagskvällen men då timmen blev något sen, stoppades den nästan färdigjästa degen in i kylen där den fick vila till sig under natten och formades således inte till bullar förrän i dag. Tilltaget gick bra och bullarna blev trots nattvilan riktigt goda. Bullarna bakades på mjölkfritt smör och havremjölk vilket visade sig fungera utmårkt. Mjölkfria bakverk är inte så vanligt ute i handeln och på konditorier vilket är lite synd för alla de som är allergiska mot mjölkprotein. Idag finns det så bra ersättningsprodukter för mjölk, vilket gör det relativt enkelt att baka mjölkfritt. Mer av det!
 
Vad mer som bakats under helgen:
 
 
Detta glutenfria- och mjölkfria bröd! Sååå gott - och njutbart för alla! Har bakats flitigt under julledigheten och avnjutits till frukost i helgen. Underbart gott till en bit god ost.
 
 
Så har Stockholmaren åkt hem för denna gången och lämnat det där tomrummet efter sig. Börjar bli smått van vid det efter några månaders helgpendlande men det har varit skönt att få en längre tids samvaro till skänks under julledigheten. Pendlingsavståndet är inget som direkt avskräcker, även om det kan vara lite trist i bland. Tvärtom kan det ha sina fördelar i den situation vi båda har för tillfället. Men ändå. Tomrum blir det oavsett när någon lämnar och man vänjer sig snabbt vid tvåsamheten.
Men. Nu laddar jag om för en ny arbetsvecka. Gäääsp! Fortfarande svårt att ställa om tiden - efter sena kvällar och långa sovmorgnar. Biter i hop och tänker att det får gå. Vi går mot ljusare tider och med den vetskapen går det hela så mycket lättare. 
 
Kram Cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben