Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man fyller kakburkarna och drar mot Broby.

 
Broby...
 
...med utsikt över ån.
 
Det är söndagkväll och jag har haft en riktigt skön helg. Såsom helgerna oftast är när man får tillbringa den med familjen i olika konstellationer och miljöer. I fredags kväll lagade vi mat tillsammans och slog oss till slut ner vid bordet med egentillverkade hamburgare, ugnsrostad sötpotatis, guacemole, sallad, cheddarost och andra tillbehör på tallrikarna och njöt av sällskap och en stundande helg. Senare rullade nya avsnitt av Greys Anathomy på tvskärmen medan skålarna fylldes med glass av olika sort. Mys!
 
I lördags styrde H och jag kosan mot Broby i mjölkvit dimma, med kakburkar fyllda av kandelbullar, hallonbiskvier och glutenfria syltgrottordär vi spenderat helgen med kalasande, firande och planderande av kommande event. 
Ruggigt februariväder ute men varmt och vårlikt inne. Nåja....förutom vissa grankvistar som någon placerade på bordet som mera förde tankarna mot jul...haha! Men ändå. Kakbuffen var god och tulpanerna lyste vår med sin rödgula nyans.
 
 
 
 
Biskvier som inte blev som de var tänkta från början då smörkrämen bråkade med mig, skar sig och trots idoga försök inte uppträdde som jag ville. Ut kom istället mjölkfria hallonbiskvier som faktiskt blev riktigt goda. 
 
 
Mjölkfria kanelbullar och H:s egenbakade veganska tårta!
 
 
 
 
Ett hederligt februarikalas! Sånt gillas!
 
Idag - då turen fortsatte till Sölvesborg där H hade jobb att utföra rörde sig samtalet i bilen mot ett annat kalas som går av stapeln längre fram i år. Undertecknad fyller nämligen jämt och tänker bjuda in till kafé med det mesta av det bästa. Åh! Det ser jag fram emot. Här ska bakas minsann. Hela våren! 
 
 
Nu däremot, ser jag fram emot att få börja sportlovet. En lärarynnest! Vi får väl se vart det landar, men en del trevligheter lär det bli, men även mjuklandning däremellan. Just nu är jag mest glad över alla sovmorgnar som väntar. Oj, vad skönt det ska bli!
Sportlov alltså. Vi fortsätter så.
 
Kram Cecce 
 
Y
Kommentar postad
Oh, kafé igen, härligt! Minns med glädje och förtjusning vårt besök i Oskarshamn för några år sen! Då speciellt din "uppsyn" när du såg oss! Kram och lycka till med planering och bak!
Svar: Ja! Den överraskningen glömmer jag inte...haha! Så himla kul att ni tog er hela vägen dit! Du blir snart bjuden på kafe igen....:-) Kram!!
cecce