Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Från majrova till häggmispel.

 
Ny solig morgon i skärgården!
 
Det här med sommarmat. På ett sätt nyttigare och sundare än under vintermånaderna, även om det slinker ner en och annan kaka och glass mellan varven. Men ändå. Naturen bjuder på så mycket gott och det är bara att ta för sig.
Jag har till exempel stiftat en ny grönsaksbekant - majrova! Det tog ett tag innan vi listade ut vad som dolde sig i jorden på kolonilotten. Vad var det för lila/vita knöla som H:s kusin sått egentligen? Först trodde vi det var kålrabbi, men sedan råkade jag hitta desamma på Ica Kvantum på köpcentret i Arninge en bit härifrån.
Majrova - supergoda att koka och äta med smör och flingsalt! Mums! Kan tänka mig att de är goda att göra mos av dessutom.
 
 
 
I går kväll åt vi nyfångad sik som min moster tillredde i ugnen. Åh, så gott! Också en nyhet för smaklökarna!
 
Och i förgår åt vi som jag berättade tidigare våra abborrar som morbror och H fiskat upp på morgonen!
 
 
Här uppfrästa i smör på stekpannan med en skvätt grädde, persilaj och riven pepparrot. 
Say no more.
 
 
 
Till efterrätt blev det vinbär från kolonilotten och häggmispel från trädgården i en paj, som ni hittar receptet på i detta inlägg.
 
 
 
Härlig, god och enkel sommarmat direkt från naturen utan tillsatser och E-nummer. Mer av det!
 
 
Till sist: Två bilder från gårdagen då jag och tjejerna gjorde stan:
 
Kusiner!
 
 
I dag går turen ut mot Värmdö och Gustavsberg där vi ska hälsa på Anna och Markus och deras fina familj. En ny dag att se fram emot!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Låter som ni njuter av er sommar med all rätt. Kram Anette