Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Semla med lakrits och citron!

 
Det blev semlor bakade trots allt. Inte under fettisdagen då tiden inte räckte till och det knorrades en del i leden över den utelämnade semmelfrossan i hemmet. Sonen begav sig minuterna före stängningsdags ner till Ica för, att om möjligt, få tag på färdiga semlor i förpackning, men de var slut. Inte ens släta bullar fanns att tillgå och det var bara att konstatera att Icas sortiment inte räckt till för byns mumsande på semlor dagen till ära.
 
Idag, sådär strax innan jag satte igång med middagsmaten, satt jag så degen till bullar och vi kunde äta semlor lagom till kvällsfikan. Mycket godare än Icas....haha! Själv gjorde jag en egen variant - semla med lakrits och citron. Oj, så gott! En favorit är född.
 
Jag rev helt sonika ner lite citronskal i mandelmasseinkråmet och pudrade rålakritspulver i grädden. Svårare än så behöver det inte va. Kombinationen mandel, citron och lakrits är himmelsk! 
Tyvärr blev inte bilderna de bästa då det aldrig är riktigt bra att fotografera med kökslampan som ända ljuskälla. Kan inte heller stoltsera med vackert spritsad grädde....men är det hembakat så är det!
 
Och gott var det!
 
 
 
Mätt och nöjd släcker jag ner för denna dag och ser fram emot morgondagen, då H anländer framåt kvällen. Veckorna går fort och trots avståndet i tid och rum känns det som om vi ses ganska ofta.
 
Ingen är tacksammare än jag.
 
Kram Cecce