Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man har ett recept på vinbärskaka.

 
 
När detta inlägg publiceras sitter jag i bilen någonstans på E4:an norrut på väg mot Stockholm. Med mig i bilen har jag och Rebecca och kusin E som tillsammans med mig och H ska njuta av sommaren vid lilla blå sjöhuset i skärgården. Ska bli skönt att kunna stanna utan att bli avbruten av en väntande vardag och ta dagarna som de kommer.
 
Med mig i bagaget har jag en vinärskaka som jag bakat efter ett recept jag fått av H:s kusin Annika. Hade förmånen att bli bjuden på en bit som hon bakat för ett tag sedan. Åh...sååå god. Söt och syrlig på samma gång och inte alls svår att baka. Jag hade turen att ha vinbär från förra årets koloniskörd  i frysen. Har man inte det är det snart vinbärstider igen.
 

Vinbärskaka

4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 st ägg
3 tsk bakpulver
150 g smält smör

Rör ihop vetemjöl, strösocker, ägg, bakpulver och smält smör. 
Tryck ut smeten i en pajform.

Rårörda vinbär

ca 3 dl vinbär
ca 0,5-1 dl strösocker 

Rör i hop vinbären och strösockret.
Bred över kakan.

1,5 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smält smör

Rör ihop havregryn, strösocker, vaniljsocker och det smälta smöret.
Bred över de rårörda vinbären.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter. (Jag hade min kaka inne ca 25 min) 

 

Trevlig helg!

Kram Cecce

Kommentar postad
Men gud så smarrigt, blev så sugen på att baka paj nu ♥♥♥
Kommentar postad
Det är så gott med vinbär.