Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Godaste pepparkakan.

 
Undrar om inte detta är den godaste pepparkakan jag smakat? En småkaka som passar bra till jul men även en sommardag i juli till en kopp kaffe. Vem har sagt att man bara kan äta pepparkakor i juletid? I alla fall bestämmer jag mig för att denna skurna kaka med pepparkakssmak kan ätas året om. Det är jag säker på.
 
Receptet hittade jag hos Sara, som i sin tur fått det av Jan Hedh,
Inte så svår att baka och kräver ingen kavling ellet utstansningsformar. Bara att rulla och skäras. Gillas!
 
Visste ni förresten att det är pepparkakans dag idag?
 
 
 

Franska pepparkakor

225 g smör
75 g florsocker
75 g farinsocker
5 g malen kanel
3 g malen ingefära
3 g malda kryddnejlikor
250 g vetemjöl
1 g bikarbonat
100 g oskalad hel mandel
50 g hackade syltade apelsinskal

Sikta ner florsockret i det rumstempererade smöret. Tillsätt farinsocker och kryddor. Sikta mjölet i en annan skål och blanda med bikarbonatet. Arbeta till en smidig deg, och tillsätt mandel och apelsinskal allra sist. Forma till längder, 6 cm breda och 3 cm höga. Frys dem i cirka 2 timmar.

Sätt ugnen på 200°. Skär pepparkakorna med en vass kniv i skivor på cirka 12 gram. Baka på plåtar med bakplåtspapper i cirka 10 minuter till gyllenbrun färg.

 
 Just nu har jag två burkar på köksbordet fyllda med pepparkakor. Bara att norpa i förbifarten eller när suget sätter in.
 
Så blev det tisdag och jag ska förutom att jobba på sjukhusskolan, hinna baka en glutenfri och sockerfri choklad /banankaka och lite annat smått och gott inför cafehelgen. Det är i alla fall planen. Förhoppningsvis hinner jag med en runda på crosstrainern också.  Träning och peppeakakor synes vara en bra medicin i decembermörker och vintertrötthet.
 
Kram Cecce
 
Kommentar postad
Dom där såg smarriga ut!! Lika mörkt och dystert här upp men jag håller tummarna på att det ska komma lite snö...bara lite iaf på julafton =D
Kram
Kommentar postad
Så gottia & fina .........
"Doftar ljuvligt" hihi

/Kram
Kommentar postad
Vad de ser goda ut!
Kommentar postad
man kan absolut äta peppisar året runt. jag gör ett pepparkaksbröd året runt (ibland) som mina killar älskar. Kram Anette
Kommentar postad
mums!
Tack för det recepttipset :-)
Lät goda!
Hoppas du hinner med allt som ska göras idag :-)
Kram ❤️
Y
Kommentar postad
Instämmer! Absolut kan pepparkakor ätas året runt! Mjuk pepparkaka bakar jag alltid på sommaren! Supergott!! Lycka till i helgen och kör försiktigt!! Kram!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben