Lättgjord chokladfudge med mandel!
Jodå. Det blev en styck inköpt gran igår. Världens minsta dock. Tonårssonen påtalade vänligt med bestämt att det snarare var en planta och att krukan som jag hämtat in från balkongen var större än själva granen. Jag tycker så klart att han överdriver. Världens sötaste lilla gran är planterad i en vit keramikkruka och kommer att bli fin när den väl är prydd med kulor och glimmande ljusslinga. Ska visa er sen.
Eftersom vi lämnar hemmet för att fira jul på annat håll och inte är hemma förrän till nyår tyckte jag det var på plats med en liten gran. Och att vara utan kändes inte som ett alternativ.
Tänkte jag skulle dela med mig av receptet på en chokladfudge med mandel som jag gjorde till cafeet. Få ingredienser och tar ingen tid att röra ihop. Perfekt när man har lite bråttom men ändå vill bjuda på något gott.
Receptet har jag hämtat från Lindas Bakskola.
Chokladfudge med sötmandel
400 g mörk choklad
1 burk kondenserad sötad mjölk, 397 g (okokt)
¾–1 dl sötmandel, hackad (Jag använde motsvarande mängd flisad/flagad mandel)
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
Smält chokladen över vattenbad.Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om till en slät smet.
Rör ner den hackade mandeln i chokladsmeten.
Häll smeten i en form, ca 20 x 17 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt den stå i kylen och stelna.
Skär fudgen i fyrkantiga bitar, ca 2 x 2 cm. Pudra över florsocker.
Lycka till!
Kram Cecce
Tack för recept & läskande foto/Kram