Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Glöggbollar!

 
Äntligen fredag! En härlig vetskap och om några timmar ska jag sätta mig på tåget för att fara till huvudstaden och förhoppningsvis hinna med en massa roliga saker med min H.
Innan dess ska jag dock ta mig till sjukhusskolan - min kära arbetsplats sedan några år tillbaka. På fredagar brukar vi höja mysfaktorn ett snäpp med extra god fredagsfika som jag och några elever står för. Vi får väl se vad vi kan baka idag. Känner mig sugen på att baka en mjuk pepparkaka med grädde och lingon...men vi får se vad det månde bliva.
 
I går trillade jag ovanstående bollar med glöggsmak. Helt enkelt vanliga chokladbollar men utan kakao och kaffe. I stället använde jag en ljus glögg (Blossa) med äppelsmak och kryddade med kardemumma och kanel. Mums! Blev riktigt goda och en bra variant så här i adventstid till pepparkakor eller chokladbollar.
Hittade dessutom ett pysselkit från Panduro Hobby i gömmorna med grankottar och stjärnor och tyllband som är tänkt vid tillverkning av en dörrkrans (som då aldrig blivit tillverkad). Jag är inte av den pyssliga sorten direkt, men tänker att jag kanske ska ge mig på ett försök i alla fall. 
 
 
 
 
Vill ni försöka ge er på att göra mina glöggbollar kommer receptet här, Dock har jag inte exakta måtten på glögg och kryddor men ni kan prova er fram till önskad smak och konsistens.
 
Glöggbollar
 
100g mjukt smör (mjölkfritt om man så vill)
1 dl socker
3 dl havregryn (jag mixar alltid havregrynen eller stöter dem i mortel då jag tycker att strukturen i bollarna blir bättre)
ca 2-3 msk glögg
en nypa salt
kardemumma och kanel efter smak
ca 1 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker 
 
 
kokos att rulla i
 
Rör i hop alla ingredienserna för hand eller med elvisp. Låt gärna smeten vila en stund i kylen innan du formar till bollar i valfri storlek. Rulla bollarna i kokos. Låt dem vila i kylen en stund innan du mumsar i dig allihop, alt sparar i en burk i kylen!
 
 
Kram Cecce
Kommentar postad
Hoppas att det blir en härlig helg i huvudstaden!
Kram

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben