Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man önskar alla en riktigt God Jul!

 
Årets julkort...haha! Det tyckte i alla fall sonen när han av en händelse knäppte en bild av mig i köket med den lilla cypressen som H köpt och som får tjänstgöra som gran i år. God Jul!
 
 
 
Dan före dan. Lillejulafton som vi kallar kvällen innan julafton här där jag bor. Uppesittarkväll och tid att lägga sista handen vid julförberedelserna. För mig ser årets lillejulafton annorlunda ut än vad den brukar. Ty i min lilla familj, med barn med olika efternamn och olika gener - firas kvällen på lite olika håll. En unge i Australien...en annan hos sin pappas familj...den tredje och fjärde även de hos sin andra familj....och H hos sin pappa i en annan del av skåne. Kvar är jag. En cypress. En bingolott. Två nybakade bröd. En hög med nyinslagna julklappar. Ett gäng franska pepparkakor som jag bakade i går och ett glas med varm glögg.
 
 
Men även det som är annorlunda kan vara bra. Jag försöker njuta av lugnet före stormen och samlar krafterna inför morgondagen. Julafton, då vi samlas tillsammans hemma hos min syster och svåger med familj i Malmö. Åh...ser fram emot det, även om min mor är sjuk och tillbringat de senaste dagarna på akuten och allt känns en aningen svajigt och oroligt. Julen känns viktigare än någonsin. Det gäller att ta tillvara stunderna tillsammans.
Glöm inte.
 
 
 
Därför önskar jag er alla kärlek, trygghet och frid  i en skön kommande julhelg. Njut ljusen, värmen och maten. Skänk en tanke till den som inte har. Ge om du kan. Var tacksam för det du har.
 
God Jul till er alla fina läsare!
 
Kram Cecce
Eva N
Kommentar postad
Hoppas du hade en fin julafton!
Svar: Det hade jag:-) God Jul till dig! Kram
cecce