Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Med gott fikasamvete på Stockholm Raw!

 
Jaha, Så var man tillbaks i tågstolen igen. Denna gång i riktning mot skåne och Lund. Lite piggare, lite gladare, lite mättare. En på många sätt givande och skön helg med hashtaggar som sol, vår, kärlek, fika, sol igen, mello  och helt enkelt - en massa Stockholm. En helg i huvudstaden och livet är lätt och enkelt och vackert. Ungefär så.
 
En tanke som väcktes till liv under vår vandring genom Kungsträdgård och Gamla stan i lördags var iden om att starta en ny kategori här på bloggen - en fikaguide, med planen att försöka besöka ett cafe i veckan, i Stockholm eller skåne och recensera besöket här. Vad sägs om det? Ett kärt besvär för en fikanörd som jag, och kan kanske inspirera en och annan av er läsare, när ni är på besök i regionerna.
 
Jag har ju redan visat och berättat om en hel del kafeer, men tänker jag ska göra det mera organiserat och regelbundet med fokus på sådant jag själv tycker är viktigt för upplevelsen av ett bra fikabesök.
 
 
 
Denna helg var målet för vår vandring genom staden ett för mig nytt kafe - Stockholm Raw med Malin i spetsen som ligger vid Hornstull. Om man gillar att fika men vill äta något lite nyttigare än de traditionella bakverken är detta stället för dig. Supergoda kakor och bakverk bakade utan vitt mjöl, socker eller mjölkprodukter och passar således dig som vill undvika gluten och laktos eller bara vill fika/äta nyttigare. Malin som driver kafeet berättade att råvarorna dessutom är ekologiska och fairtrademärkta. Hands-up för det!
 
 
H och jag kalasade på en rawsemla bakad med bland annat cashewnötter, mandlar, kardemumma och dadlar och en himmelskt god snickersbakelse som jag definitivt vill äta igen!! Helt galet god.
 
 
Själva kafeet var mysigt med ca 30 sittplatser och personalen trevlig. Pluspoäng för servicen vid borden som inte alltid är det vanliga men som jag personligen tycker är en viktig sak för helhetsupplevelsen!
 
 
 
Bakverken bakas på bageriet i Länna, berättade Malin, som vanligtvis brukar hålla till i produktionsleden, men denna lördag fanns på plats i kafeet och kunde berätta om kafeet, bageriet och planerna framåt. Förutom kafeet levererar Stockholm Raw bakverk till andra kafeer runt om i Sverige - bland annat till Magasin 36 i Höganäs där jag och H åt en av Malins bakelser vid vårt senaste besök. (Har skrivit om det i detta inlägg). Malin kan ni för övrigt följa på instagram under namnet @gottbymalin.
 
 
Men ni ser ju!
 
 
 
Pluspoäng för vattenflaska vid varje bord! 
 
 
 
Malin i färd med att servera!
 
Kort och gott: Stockholm Raw är ett kafe jag gärna återvänder till, inte minst på grund av den goda snickersbakelsen..haha och att jag lämnade kafeet mätt och nöjd och med ett gott fikasamvete. Här får man nämligen njuta av godsaker samtidigt som man är snäll mot min kropp. Upplevelsen av besöket förstärktes av det personliga mötet med Malin. För mig blir alltid kafeupplevelsen trovärdig när man känner en enhet mellan produktion/tillverkning och kafemiljö dvs kakan smakar godare när man vet vem som bakat den.
 
Kram Cecce
 
 
Tina
Kommentar postad
Jaaaaaaaa! Superbra ide med fikarecensiomer! Mitt eget specialintresse är kaffestugor i Skåne. Ser fram emot dina recensioner :)
Svar: Så kul att du tycker så:-) Har du något bra tips på kaffestugor? Dela gärna:-) Kram!
cecce
Tina
Kommentar postad
Har en lista på några där jag varit och några som jag tänkt testa. Vildrosor & höns, Cafe Killeröd, Lillaro, Vismarlöv, Mossby kaffestuga, Sjöbo kaffestuga, kaffestugan Alunbruket, Lotta på Åsen... några exempel.
Svar: Åh, tack för alla tips! Har varit i Vismarlöv, även om det var ett tag sedan. Ett fint ställe som jag gärna återvänder till.! Ska bli spännande att besöka de övriga.Tack!
cecce