Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När man ger semmeltips!

 
Hej på er!
Tog lite paus från bloggandet i går och passade på att förbereda lite inför helgen. Det blir allt mer så att bloggandet får stå tillbaka för närvaron i det som är. Och det känns ganska bra faktiskt. Sunt rent utav. Efter sju års bloggande tar ibland orken att ständigt mata ut mig själv i cybern ut sin rätt. Samtidigt finns det mycket positivt med det som jag inte vill vara utan. In än i alla fall. Men något färre inlägg har det blivit sen Stockholmaren trädde in i mitt liv och tiden för barnen, familjen och vardagen får prioriteras. Alla ska trivas och må bra och min roll som mamma, yrkesverksam och partner går utan tvekan först.
Intresset för bakning och kreativa, positiva mötesplatser har dock inte sinat. Tro inget annat! Längtar fortfarande som mest efter att sätta händerna i en deg, att röra ihop en smet och att servera de godaste kakorna som uppbringas kan. My mission...utan tvekan.
 
Vi går mot semmeltider och i tisdags bakade jag en gammal favorit. Muffinssemlor! Ett lite snabbare och enklare variant till de klassiska semlorna. Receptet hittar ni i detta inlägg. Denna gången gjorde jag dem glutenfria och ersatte vetemjölet med en glutenfri mjölmix. Annars samma.
 
 
 
 
 
 
Till fredagsfikat på jobb i morgon funderar jag på att baka ytterligare en favorit: Semmelkladdkaka! Hur gott är inte det? Nomnomnom....! Enkelt och genialt och ersätter kanske inte en klassisk semla, men tillfredsställer lystmätet med råge. Receptet har jag publicerat tidigare. Klicka på länken så kommer ni dit.
 
 
 
Nu har nedräkningen till fredag börjat och jag ser fram emot ytterligare en helg i trevligt stockholmssällskap. En skön vana. Och så ska jag fylla boet med mysiga kvinnor och duka till finfika och visning av Meandi:s senaste vårkollektion. Hands-up för det!
 
Trevlig helg till er alla!
 
Kram Cecce
Kommentar postad
SÅ gott det ser ut!

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben