Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

När Lakritsfestivalen fyller tio år...

 
...Ja då måste man bara åka till Globen och fira med allt lakritssuget folk!
För min del blir det för femte gången jag entrar Globenanexet för att delta i världens största lakritsfest. Denna härliga tillställning med lakrits i alla dess former från golv till tak. För er läsare som hängt med mig här de senaste åren är det ingen direkt nyhet att jag är ett stort fan av detta svarta guld - kryddan som kan användas till så mycket och kombineras med så många olika smaker. 
 
På trädgårdskafeet var lakrits vår lilla specialitet och favoriter som lakritschokladkaka, citronkladdkaka med lakritskolasås, citronmarängpaj med lakritsgrädde, bröd med lakrits och chokladlakritsbollar bakades på löpande band.
 
Till helgen beger sig alltså jag och mina två döttrar - Emma och Rebecka - till Stockholm för att frossa i lakrits. Uppladdningen pågår för fullt och jag planerar redan att fylla på förrådet av Lakritskungens salta riksdaler! Ett favoritgodis som alltid finns i skåpet. Har ni inte smakat, så gör!
 
Här är några bilder från tidigare lakritsfestivalbesök:
 
 
Här snackar vi lakritstårta!
 
 
Ja, ni ser ju!
 
 
Många utställare med olika specialiteer att besöka. Festivalprogram och biljetter hittar ni på Lakritsfestivalens hemsida.
 
 
 
För övrigt har våren kommit till skåne och jag skulle ljuga om jag påstod att jag inte njuter av sol, spirande vårblommor och ett påtagligt varmare klimat. Allt känns genast lättare!
Brottas fortfarande med sömnbrist från natten på akuten i söndagskväll men håller i gång med arbete och vardagsbestyr så gott det går. Gådagens lilla födelsedagsfirande med min syster var ett skönt avbrott i tisdagsrutinerna och tja...tiden går fort när man har trevligt. Att dessutom ha en Stockholmshelg och Lakritsfestival att se fram emot gör vissa skavanker i boningen en ursäkt när solen letar sig in i över tvätthögar, dammtussar och ostädade vrår. 
 
Kram Cecce
 
 
 
Kommentar postad
Älskar lakrits!! Men jag har nog förätit mig på Anthon Bergs lakritsägg nu när Willys reade ut dem :) haha
Svar: Jaaa! De är så goda!:-) En favorit hos mig med:-)Kram!
cecce

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben