Kolatårta!
Här kommer receptet på tårtan som jag gjorde till midsommar.
Receptet har jag hämtat hos akleja.
Jag dekorerade tårtan med jordgubbar och amerikanska blåbär,
men det går lika bra med annan frukt eller bär.
Prova!
Kolatårta
Kakbotten:
400 g digestivekex
150 g smält smör
Krossa kexen ordentligt.
Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en ugnsform
med löstagbar kant (24 cm). Grädda mitt i ugnen i 175 grader
ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Kolakräm:
1 burk kondenserad mjölk
Ta bort etiketten på burken och fyll en stor kastrull med vatten
och lägg i burken.
OBS! Hela burken ska vara under vatten. Koka i 1 1/2 timme.
Fyll på med vatten då och då så burken alltid är vattentäckt.
Låt burken svalna i kallt vatten.
Bred ut kolakrämen på kexbotten.
Dekorering:
3-4 dl vispgrädde
socker
jordgubbar
amerikanska blåbär
Så är det bara att börja att skapa!
Om man vill kan man skiva ett tunt lager jordgubbar och lägga på kolan.
Vispa grädden med lite socker.
Dekorera med jordgubbar och blåbär.
So long! Ät! Mumsa! Njut!!!
Mmmmm ser så god ut, måste testa den någon gång. Såg att hon hade en annan tårta på bloggen idag som också såg god ut.
Kramisar
Kramisar
Jag läste ett annat recept med kondencerad mjölkkolakräm, den var med choklad och banan vill jag minnas. Kanske skulle jag testa denna? :)
Ohhh vad länge sedan jag gjorde ordning sån där burk eller rättare sagt kokade, men sista gången fick jag den inte tjock utan den var rinnig o konstig, men nu gör vi ett nytt försök;)
Härligt fin tårta o säkert busgod;))
kramizzzz o fortsätt att njuta;)
Härligt fin tårta o säkert busgod;))
kramizzzz o fortsätt att njuta;)
Men tårta ska jag nog fixa mig en snarast. Kram Milla