Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Schweizernötstårta

 
Efter önskemål kommer här receptet på Schwizernötchokladtårtan jag bjöd på
i påskas. Det är ingen specifik påskkaka utan kan ätas året om och
dekoreras efter tillfälle.
Å den är god! Riktigt god!
Seg mandelbotten med härlig schweizernötchoklad på toppen!
Den är lätt att baka, speciellt om man använder färdigköpt mandelmjöl, som
numera finns att köpa.
Ni måste testa!
 
 
100 g sötmandel
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl
Topping
200 g schweizernötchoklad
7 msk grädde
1 msk smör

 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln fint i kvarn,
(eller använd färdigt mandelmjöl). Smält smöret i en kastrull.
2. Vispa ägg och socker pösigt i ca 3-5 min.
3. Blanda ner mal mandel, mjöl och tills sit smält smör. Rör till en jämn smet.
4. Smörj en rund form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Kakan ska vara lätt gyllenbrun. Låt svalna.
6. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden och till sist smöret.
Se till att allt blandas väl.
7. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den i kylskåpet för att svalna.
 
Smaka, ät och njut!
Kram
C

     

DESIGN SKAPAD AV


bloggdesign av FormaWebben