Kakor & Drömmar

Med fokus på livets goda

Nyttigaste tekakan.



Härom kvällen testade jag ett nytt recept på tekakor, som jag hittade hos
Söta saker, en av de bloggar jag är en flitig besökare av.

Lättbakade surdegskakor innehållande nyttigheter som rågmjöl och havregryn.
Hemma hos oss är det annars mest surdegsbröd med vetemjöl som
gäller för den kräsna barnaskaran, men dessa föll väl i smaken, vilket får sägas
som ett gott betyg!



20 g jäst
4 dl vatten
2 dl
surdeg
1 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
3 dl fint rågmjöl
3 dl vetemjöl

.



Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, honung och salt.

Rör i havregryn, rågmjöl och så mycket vetemjöl som behövs

för att degen precis ska lämna bunkens kanter.

Låt jäsa en timme under duk.

Arbeta degen på mjölat bakbord.

Dela upp den i tre delar och kavla ut varje del – ungefär en centimeter tjock.

Stansa ut fyrkanter med hjälp av ett burklock eller skär efter en pappersmall

(jag gör mina knappt en decimeter breda).

Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare en timme under duk.

Pensla med vatten och smula över havregryn.

Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter


Den nybakade härligheten avnjöts med smör, sallad, chevre, ringlad honung
och toppades med valnötter.
Godaste tekakan ever!

Denna tisdag väntar digert arbete i kunskapens korridorer
och avslutas med återbesöksimskolan.
Vi får väl se hur det går....

Kram
C
Kommentar postad
Dom såg goda ut !!

Ha en mysig dag.

Kram Helene.
Y
Kommentar postad
Å va gott!! Passar mig perfekt! Tack! Ge lilltjejen en kram från mig inför simskolans prövning!
Kommentar postad
mmmums det såg ju för himla gott ut.

Ha en fin dag :)
Kommentar postad
Jag har aldrig bakat med surdeg - skulle kanske prova på det då jag är en storkonsument av bröd :-)
Kommentar postad
De ser fantastiskt goda ut.

Måste göra surdeg alltså...

Kram.
Kommentar postad
ha en fin tisdag i skolan och senare i simskolan

kramar
Kommentar postad
Insåg precis att jag var hungrig när jag såg dessa bilder, speciellt den understa :-) Jag har aldrig satt en surdeg, det verkar ju vara rätt enkelt om man bara kommer ihåg de olika momenten på rätt dag... Bakar du ofta med surdeg?



Hoppas att du har en skön tisdag, kramar!!!
Kommentar postad
De ser verkligen goda ut o nyttiga, tur att jag fortfarande är mätt efter middagen när jag läser detta inlägg, annars hade jag blivit hungrig igen;))

kramizzzzzz
Anonym
Kommentar postad
å chèvre! har jag definitivt haft sug eftr under graviditeten, men det får vänta... :)