

20 g jäst
4 dl vatten
2 dl surdeg
1 tsk salt
1 msk honung
3 dl havregryn
3 dl fint rågmjöl
3 dl vetemjöl
.

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, honung och salt.
Rör i havregryn, rågmjöl och så mycket vetemjöl som behövs
för att degen precis ska lämna bunkens kanter.
Låt jäsa en timme under duk.
Arbeta degen på mjölat bakbord.
Dela upp den i tre delar och kavla ut varje del – ungefär en centimeter tjock.
Stansa ut fyrkanter med hjälp av ett burklock eller skär efter en pappersmall
(jag gör mina knappt en decimeter breda).
Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare en timme under duk.
Pensla med vatten och smula över havregryn.
Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter

Dom såg goda ut !!
Ha en mysig dag.
Kram Helene.
Å va gott!! Passar mig perfekt! Tack! Ge lilltjejen en kram från mig inför simskolans prövning!
mmmums det såg ju för himla gott ut.
Ha en fin dag :)
Jag har aldrig bakat med surdeg - skulle kanske prova på det då jag är en storkonsument av bröd :-)
De ser fantastiskt goda ut.
Måste göra surdeg alltså...
Kram.
ha en fin tisdag i skolan och senare i simskolan
kramar
Insåg precis att jag var hungrig när jag såg dessa bilder, speciellt den understa :-) Jag har aldrig satt en surdeg, det verkar ju vara rätt enkelt om man bara kommer ihåg de olika momenten på rätt dag... Bakar du ofta med surdeg?
Hoppas att du har en skön tisdag, kramar!!!
De ser verkligen goda ut o nyttiga, tur att jag fortfarande är mätt efter middagen när jag läser detta inlägg, annars hade jag blivit hungrig igen;))
kramizzzzzz
å chèvre! har jag definitivt haft sug eftr under graviditeten, men det får vänta... :)

9